Seed germination is the first important stage of plant growth. It is also a critical step for plant productivity. The morphological changes during germination, followed by physiological and biochemical changes, are strongly correlated with vegetative growth, which affects seedling survival and ultimately yields and quality. Seed germination is the process by which a seedling develops from a seed. It is described as the process by which a seed maintains its viability until it reaches optimum conditions, at which point germination is initiated by water absorption through the seed coat. Optimum conditions are generally different for each species. Germination physiology in cereals is an important area of study that controls the growth and development of the plant throughout its life from the seedling stage and has many implications. At the same time, germination stages in cereals are effective in determining seedling persistence and also affect the chemical composition of the seedling. Healthy seedlings can only be obtained through a healthy germination process. This study aims to provide information on seed germination metabolism, germination physiology of cereals and optimum germination values.
Cool climate cereals Germination Temperature Warm climate cereals
Çimlenme gelişme devrelerinin başlangıcıdır. Olgun ve canlı bir tohumun çimlenmesi için, etkili çevre faktörleri nem ve oksijen, uygun sıcaklık ve bazı tohumlar için muayyen ışık şartları gereklidir. Faktörlerin birinin eksikliği çimlenmeyi engeller. Çimlenmenin normal ve maksimum bir seviyede olabilmesi ancak bu faktörlerin optimum derecelerde bulunmaları ile mümkündür. Çimlenme için gerekli 4 faktör vardır sıcaklık, nem, oksijen ve ışık. Bu faktörlerden dördü de olursa çimlenme olabilir. Tohumların çimlenmesi, tüm bitkiler için hayati bir yaşam sürecidir ancak türler arasında önemli ölçüde farklılık göstermektedir. Çimlenme, fidenin büyümesine, suyu ve besin maddelerini verimli bir şekilde emmesine, fide büyümesi ve gelişmesi için gerekli olan enzimleri üretmesine ve ayrıca patojenlere karşı korumasına izin verdiği için tahıllar için hayati bir süreçtir. Tahıllardaki çimlenme fizyolojisi, tahıl kalite değerlendirmesinden depolama ve muhafazaya kadar çok sayıda pratik çıkarımı olan önemli bir temel bilim olarak ifade edilmektedir. Bu anlamda çimlenme sürecinin, tahıllarda daha düşük besin değerine ve fide duyarlılığının artmasına neden olan metabolik değişikliklerle sonuçlandığı belirlenmiştir. Değişiklikler, fosfat ve potasyum gibi besinlerin yanı sıra bir dizi başka bileşiğin (örn. vitaminler) mobilizasyonu ile suda çözünür proteinlerin, lipidlerin ve şekerlerin kaybını içermektedir. Tüm bu çıkarımlar ile bu çalışmada, tahıllarda çimlenme fizyolojisi ve optimum çimlenme değer aralıklarının sunulması amaçlanmıştır.
Serin İklim Tahılları Çimlenme Sıcak İklim Tahılları Sıcaklık
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Ziraat, Veterinerlik ve Gıda Bilimleri |
Bölüm | Derlemeler |
Yazarlar | |
Erken Görünüm Tarihi | 28 Eylül 2023 |
Yayımlanma Tarihi | 30 Eylül 2023 |
Gönderilme Tarihi | 1 Mart 2023 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2023 |