In this study, Brook trout (Salvelinus fontinalis, Mitchill, 1824) alevins with feeding yolk sac consumption and growth rates were determined. The eggs were hatched at 11,62±0,56 °C water temperature and hatched alevins were placed in an aquarium about 500 individual. The alevins 21th day were divided two groups as A and B and A group was fed three times daily. When 90% hatching of the eggs were accepted 0 (zero) and alevins were sampled in 7th, 14th, 21th, 28th, 35th, 42th, 49th days. The dry yolk sac weight of A and B groups for both were calculated as 23.01±0.76 mg hatching and 0.72±0.27 mg and 0.70±0.29 mg swim-up stage (p<0.05). Regression analysis of A and B groups with length, wet alevin weight, dry alevin weight, total wet
weight (wet alevin weight + wet yolk sac weight), total dry weight (dry larvae weight + dry yolk sac weight) differences were significantly (P<0.05), while dry and wet yolk sac weights differences were insignificant (P>0.05). The highest yolk sac conversion efficiency, weight and length growth rates, yolk sac absorption and condition factor values were calculated in A group (P>0.05).
Bu çalışmada Kaynak alabalığı (Salvelinus fontinalis, Mitchell, 1824) alevinlerinin yemlemeye bağlı
besin kesesi tüketimi ve büyüme oranları belirlenmiştir. Yumurtalar 11.62±0.56 °C su sıcaklığında
kuluçkalanmış ve yumurtadan çıkan yaklaşık 500 adet alevin bir akvaryuma yerleştirilmiştir. Alevinlerin
(21.gün) A ve B olarak 2 gruba ayrılmış ve A grubu günde 3 kez yemlenmiştir. Yumurtaların % 90’ının
yumurtadan çıktığı an 0 kabul edilmiştir ve alevinler 7., 14., 21., 28., 35., 42., 49. günlerde örneklenmiştir. A ve
B gruplarının kuru kese ağırlıkları yumurtadan çıktığı dönemde her ikisi için 23.01±0.76 mg ve serbest yüzme
döneminde 0.72±0.27 mg ve 0.70±0.29 mg hesaplanmıştır (p<0.05). A ve B gruplarının regrasyon analizinde
boy, yaş alevin ağırlığı, kuru alevin ağırlığı, toplam yaş ağırlık (yaş alevin ağırlığı + yaş besin kesesi ağırlığı),
toplam kuru ağırlık (kuru larva ağırlığı + kuru besin kesesi ağırlığı) ile faklılıklar önemli (p<0.05) iken kuru ve
yaş besin kesesi ağırlıkları ile farklılıklar önemsizdir (P>0.05).
Besin kesesi dönüşüm randımanı, boyca ve ağırlıkça büyüme oranları, besin kesesi tüketimi ve kondiston faktörü
değerleri en yüksek A grubunda hesaplanmıştır (p>0.05).
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Hidrobiyoloji |
Bölüm | Araştırmalar |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 2015 |
Kabul Tarihi | 3 Ağustos 2014 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2015 Cilt: 2 Sayı: 1 |
Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi olarak 2013'te kurulan dergimiz,
Memba Su Bilimleri Dergisi olarak yayın hayatına devam etmektedir.
-----------
Su bilimleri alanında biyoloji, ekoloji, içsular, balık besleme, balık avcılığı, balıkçılık teknolojisi, balıkçılık ekonomisi ve yönetimi, su ürünleri işleme teknolojileri, su kimyası, mikrobiyoloji, alg biyoteknolojisi, denizel organizmaların korunması, acısu ve tatlı su habitatları ve kirlilik, ekotoksikoloji, tarımsal ve çevresel sürdürülebilirlik, iklim ve bitki büyüme modelleri, iklim değişikliği, doğal afetler, hidrometeorolojik afetler, uzaktan algılama, coğrafi bilgi teknolojileri, kıyısal alanlar, kurak ve yarıkurak topografyalar, mekansal analiz ve modelleme, biyocoğrafya, fiziki coğrafya, beşeri ve ekonomik coğrafya, jeomorfoloji, çevresel sorunlar, hayvansal ve bitkisel biyoteknoloji, hayvansal ve bitkisel üretim alanlarında İngilizce ve Türkçe orjinal makaleler, kısa notlar, teknik notlar, raporlar ve derlemeleri yılda dört sayı (Mart, Haziran, Eylül, Aralık) olarak yayınlanan online, açık erişimli, uluslararası hakemli dergidir.
Memba Su Bilimleri Dergisi
TRDizin, SOBIAD, ASCI, CAB Direct, Google Scholar, Paperity, Asosindex, Academic Journal Index, CNKI Scholar
dizinlerinde taranmaktadır.
----------
Dergimize makale yükleme sırasında intihal benzerlik raporu yüklemek zorunlu ve bu raporun intihal benzerlik oranının % 30'un altında olması gerekmektedir. Bu raporu yazarlar makale yükleme sırasında göndermelidir.
Dergimize yüklenen Türkçe ve İngilizce makalelerde Türkçe ve İngilizce özetlerin bulunması zorunludur.