Bu çalışma ile Marmaris destinasyonunda yer alan
5 yıldızlı konaklama işletmeleri mutfak departmanlarının dış kaynak kullanım
durumları tespit edilmeye çalışılmaktadır. Bununla birlikte çalışmada, dış
kaynak kullanımının mutfak departmanlarında nasıl yürütüldüğü, sürecin nasıl
başlatıldığı, hangi bölümlerde ya da hangi ürün gruplarında dış kaynak
kullanımı yapıldığı hakkında bilgi verilmeye çalışılmıştır. Verilen bilgiler, alanyazın
taraması ve konaklama işletmeleri mutfak yöneticileri ile yapılan görüşmelerle
desteklenmektedir. Görüşmeler Marmaris’te faaliyet gösteren 5 yıldızlı
konaklama işletmeleri mutfak yöneticileri ile yüz yüze yapılmış ve bulgular elde
edilmiştir. Araştırma sonuçları bölüm bazında mutfak departmanlarında bir dış
kaynak kullanımının olmadığını göstermiştir. Daha çok ürün bazında bir dış
kaynak kullanımı hakimdir. Genel olarak dış kaynak kullanımı sürecinde bir
sıkıntı yaşanmadığı ifade edilmektedir. Araştırma sonuçları doğrultusunda
birtakım önerilere yer verilmiştir. Ayrıca katılımcılar dış kaynak kullanımını
diğer işletmelere de tavsiye etmektedirler.
Dış Kaynak Kullanımı Konaklama İşletmeleri Mutfak Departmanı
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | İşletme |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 22 Temmuz 2019 |
Kabul Tarihi | 10 Ocak 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Sayı: 36 |