Bu araştırmanın amacı kültürel miras yönetimi kapsamında gastronomi turizminin değerlendirilmesidir. Çalışmanın konusu ve amacı doğrultusunda öncelikle gastronomi turizminin önemi ortaya konmuş ardından kültürel miras ve kültürel miras yönetim kavramları açıklanarak kültürel miras yönetimi kapsamında gastronomi turizmi ele alınmıştır. Çalışma, teorik bir yaklaşımla geliştirildiğinden, literatür ve farklı ikincil veriler çalışmanın çerçevesini oluşturmuştur.
Kültür Kültürel Miras Kültürel Miras Yönetimi Gastronomi Gastronomi Turizmi
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Rekreasyon, Tatil ve Turizm Coğrafyası |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Erken Görünüm Tarihi | 30 Nisan 2024 |
Yayımlanma Tarihi | 30 Nisan 2024 |
Gönderilme Tarihi | 7 Şubat 2024 |
Kabul Tarihi | 5 Mart 2024 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2024 Cilt: 7 Sayı: 1 |