Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Konya İli Kent Merkezinde Hanelerinin Et Mamülleri Tüketim ve Satın Alma Davranışları

Yıl 1995, Cilt: 8 Sayı: 10, 159 - 167, 15.12.1995

Öz

Bu çalışmada, Konya ili büyükşehir belediye sınırları içinde yaşayan hanelerinin temsil edilebilecek büyüklükte belirlenen 396 hanenin et mamulleri tüketimi ve satın alma davranışları araştırılmıştır. Araştırmada anket uygulanan denekler ürünleri alırken-verişirken göreceli önem sırasına göre "Tazelik-Hijyen-Fiyat-Satıcı ve Marka" tercih etmektedir. Araştırma alanında kişi başına yıllık 3.5 kg et mamulü tüketildiği ve bunun % 65.7’sinin sucuk olduğu tespit edilmiştir. Grup analiz sonuçları tüketicilerin "Pınar ile Maret", "Beşler, EBK ve Kon-et" ve Apikoğlu, İmamoğlu ve Van-et" markalarını özellikle seçtiklerini göstermiştir.

Kaynakça

  • Collins M., 1986. Consumer Market Research Handbook. Editors: Workester R.M. and J. Downhom, Elsevier Science, Amsterdam, The Netherlands.
  • Koç, A.A., Akdemir, Ş. ve Yurdakul, O., 1995. Adana Şehir Merkezinde Ailelerin Et Tüketimi ve Satınalma Davranışları. Yayınlanmamış Araştırma, Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü, Adana, 40.
  • Hair, F.J., Andersson, R.E., Tatham, R.L. and Black, W.C., 1992. Multivariate Data Analysis. Maxwell Publishing Company, New York.
  • Alvensleben, R.V. and Meier, T., 1989. The Influence of Origin and Variety on Consumer Perception. Paper Presented at the ISHS. Workshop on Measuring Consumer Perception. August 7-9, in Wageningen, The Netherlands.

Household Processed Meat Consumption and Purchasing Behaviour in Konya City

Yıl 1995, Cilt: 8 Sayı: 10, 159 - 167, 15.12.1995

Öz

n this study, disaggregate processed meat consumption and expenditure of households in Konya city were investigated with data obtained by questionnaire. Questionnaire data cover 396 households selected at different socio-economic classes. According to relative importance, consumer preferences in research are rated for meat products as "Freshness-Hygiene-Price-Seller and Brand" respectively. In this study, per capita annual processed meat consumption was estimated as 3.5 kg and sausage as the main consumption is 65.7%. Cluster analysis result shows that consumers prefer "Pınar and Maret", "Beşler, E.B.K. and Kon-et" and "Apikoğlu, İmamoğlu and Van-et" brands.

Kaynakça

  • Collins M., 1986. Consumer Market Research Handbook. Editors: Workester R.M. and J. Downhom, Elsevier Science, Amsterdam, The Netherlands.
  • Koç, A.A., Akdemir, Ş. ve Yurdakul, O., 1995. Adana Şehir Merkezinde Ailelerin Et Tüketimi ve Satınalma Davranışları. Yayınlanmamış Araştırma, Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü, Adana, 40.
  • Hair, F.J., Andersson, R.E., Tatham, R.L. and Black, W.C., 1992. Multivariate Data Analysis. Maxwell Publishing Company, New York.
  • Alvensleben, R.V. and Meier, T., 1989. The Influence of Origin and Variety on Consumer Perception. Paper Presented at the ISHS. Workshop on Measuring Consumer Perception. August 7-9, in Wageningen, The Netherlands.
Toplam 4 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Tarımsal Yayım ve Haberleşme
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Cennet Oguz

A Ali Koç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 15 Aralık 1995
Gönderilme Tarihi 10 Eylül 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 8 Sayı: 10

Kaynak Göster

EndNote Oguz C, Koç AA (01 Aralık 1995) Household Processed Meat Consumption and Purchasing Behaviour in Konya City. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 8 10 159–167.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.