Bu çalışmada Bursa ili Keles ilçesi Organik Meyve Üreticileri Birliği’ne üye organik kiraz üretimi yapan 15 işletme ve geleneksel
kiraz üretimi yapan 35 işletmenin teknik etkinliği araştırılmıştır. Veri zarflama analizi sonuçlarına göre organik kiraz üreten işletmelerin
teknik etkinliği geleneksel kiraz üreten işletmelere göre daha yüksektir. Organik ve geleneksel kiraz üreten işletmelerin toplam potansiyel
iyileştirme değerleri; çıktı ve girdiler açısından ayrı ayrı değerlendirildiğinde, tüm değişkenlerde iyileştirmeye ihtiyaç duyulmaktadır
This study investigates the technical efficiency of 15 organic cherry-producing farms, which are members of the Organic Fruit Producers Association in Keles, Bursa, and of 35 conventional cherry-producing farms. According to the results of data envelopment analysis, the technical efficiency in organic cherry producing farms is higher than that in conventional cherry producing farms. When the total potential improvement values of the farms producing organic and conventional cherry are individually assessed in terms of inputs and outputs, there is need for improvement in all variables
Diğer ID | JA72GB75BT |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Şubat 2013 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2013 Sayı: 1 - Yıl: 2013 Sayı: 1 |