Sivri Biber Veri Zarflama Analizi Teknik Etkinlik Etkinliğin Belirleyicileri Sera Türkiye
The main objectives of this research were to measure the technical efficiency of green pepper production in the greenhouse and to examine the determinants of technical efficiency in the Mersin province of Turkey. Data envelopment analysis was used to measure technical efficiency. 102 randomly selected farmers were visited to obtained data belong to the 2015 - 2016 production periods. The results of the research showed that farmers may reduce their input use by 10.5% by maintaining current production under prevailing technology. The technical efficiency scores of the sample farms ranged from 0.748 to 1 (0.905 average). The variables of extension, off-farm income, cooperative partnership, credit usage, record keeping, and soil test positively affected technical efficiency. However, farm size had a negative relationship with efficiency. Therefore, this study proposes strategies such as providing better extension services, providing farmers with greater access to credit, encouraging farmers to have agricultural insurance and soil tests, encouraging co-operative formation, in order to improve technical efficiency.
Green Pepper Data Envelopment Technical Efficiency Determinants of Efficiency Greenhouse Turkey
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Ziraat Mühendisliği |
Bölüm | Araştıma |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 25 Ağustos 2019 |
Gönderilme Tarihi | 23 Ocak 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 25 Sayı: 1 |
Dergimiz 2024 Nisan ayında Scopus veri tabanına kabul edilmiştir. Kabul edilen dergiler listesinde yer almıştır. Veri tabanı çalışmaları devam etmektedir.
https://www.elsevier.com/products/scopus/content#4-titles-on-scopus linkten indirilebilir.
Tarım Ekonomisi Dergisi, DergiPark'ın sunduğu LOCKSS sistemini kullanır. Arşivleme sistemi hakkında daha fazla bilgi için LOCKSS web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Depo Politikası : Arşiv Dünyasında, hakemli makalelere CrossRef tarafından sağlanan bir DOI numarası atanır.
This website is licensed under the Creative Commons Attribution 4.0 International License.