Gıda ve içecek
sektörü yoğun rekabete sahip dinamik bir sektördür. Çeşitli faktörlerin
etkisiyle zaman içerisinde gıda tüketim alışkanlıkları değişmiş ve ortaya çıkan
yeni trendler sektörü, gıda ve içecek tüketimini etkilemeye başlamıştır. Bu
çalışmanın amacı, gıda ve içecek tüketimindeki yeni trendleri ortaya koymak ve bu
trendlerin Türkiye gıda ve içecek sektöründeki kullanım şekillerini
belirlemektir. Çalışmanın sonucunda
sağlık, kolaylık, keyif, sürdürülebilirlik, otantiklik yaklaşımları, gıda ve
içecek tüketiminde önemli yere sahip olan ve gelecekte de hem tüketimi hem de
sektörü etkileyecek olan beş ana trend olarak belirlenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Ziraat Mühendisliği |
Bölüm | Araştıma |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 25 Ağustos 2019 |
Gönderilme Tarihi | 13 Kasım 2018 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 25 Sayı: 1 |
Dergimiz 2024 Nisan ayında Scopus veri tabanına kabul edilmiştir. Kabul edilen dergiler listesinde yer almıştır. Veri tabanı çalışmaları devam etmektedir.
https://www.elsevier.com/products/scopus/content#4-titles-on-scopus linkten indirilebilir.
Tarım Ekonomisi Dergisi, DergiPark'ın sunduğu LOCKSS sistemini kullanır. Arşivleme sistemi hakkında daha fazla bilgi için LOCKSS web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Depo Politikası : Arşiv Dünyasında, hakemli makalelere CrossRef tarafından sağlanan bir DOI numarası atanır.
This website is licensed under the Creative Commons Attribution 4.0 International License.