Özet: Bu çalışmanın amacı,
Olivin ocaklarında ve hazırlama tesislerinde iş güvenliği açısından ortaya
çıkabilecek tehlike ve riskleri analiz ederek kabul edilebilir seviyelerde
tutabilmek için alınması gereken önlemleri belirtmektir. Uygulama alanı olarak;
Sürücüoğlu Madencilik Turizm İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.'ne bağlı Tavas
Bahçeköy Olivin Ocağı seçilmiştir. Olivin ocağındaki tehlike ve riskler L
Tipi Matris yöntemi ile değerlendirilmiştir. Tespit edilen tehlikeler;
personele eğitim verilmemesi, ocak sahasında personelin kişisel koruyucu
donanım kullanmaması, eski ekipmanlarla çalışılması, çalışma esnasında
gürültü, toz, titreşim oluşması ve sahaya yabancı kimselerin girmesidir.
Riskler ise iş kazaları, meslek hastalıkları, yaralanma, sakat kalma, mali
kayıplar ve işlerin aksamasıdır. Kabul edilebilir seviyelerin üzerinde kalan
riskler ise titreşim, gürültü ve toz ölçümünün yaptırılmaması ve kişisel
koruyucu donanımların koruyuculuk seviyesinin tespit edilememesidir.
-
-
-
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Mühendislik |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Proje Numarası | - |
Yayımlanma Tarihi | 20 Şubat 2020 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2020 Cilt: 10 Sayı: 1 |