Olgu Sunumu
BibTex RIS Kaynak Göster

Kaju ile Gelişen Anafilaktik Reaksiyon

Yıl 2018, Cilt: 12 Sayı: 4, 283 - 284, 30.12.2018
https://doi.org/10.12956/tjpd.2018.337

Öz

Günümüzde değişen beslenme alışkanlıkları ile birlikte kaju allerjisinin görülme sıklığı artmaktadır. Az miktarda protein


maruziyeti, hafif reaksiyonlardan anafilaksi gibi ağır çeşitli allerjik reaksiyonlara yol açabilir. Bu olgu sunumu ile çocuklarda


artmakta olan kaju allerjisine dikkat çekmek istenmiştir.

Kaynakça

  • 1. Ologunde MO, Omosebi MO, Ariyo O, Olunlade BA, Abolaji RA. Preliminary nutritional evaluation of cashew nuts from different locations in Nigeria. Cont J Food Sci Technol 2011;5:32-6.
  • 2. Grigg A, Hanson C, Davis CM. Cashew allergy compared to, pea nut allergy in a US tertiary care center. Pediatr Asthma Allergy Immunol 2009;22:101-4.
  • 3. Azam-Ali SH, Judge EC. Small-scale Cashew Nut Processing. Sri Lanka: Food and Agriculture Organization of the United Nations, 2001.
  • 4. van der Valk JP, Dubois AE, Gerth van Wijk R, Wichers HJ, de Jong NW. Systematic review on cashew nut allergy. Allergy 2014;69:692- 8.
Toplam 4 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular İç Hastalıkları
Bölüm Case Report
Yazarlar

Ayşegül Ertuğrul

Yayımlanma Tarihi 30 Aralık 2018
Gönderilme Tarihi 8 Kasım 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 Cilt: 12 Sayı: 4

Kaynak Göster

Vancouver Ertuğrul A. Kaju ile Gelişen Anafilaktik Reaksiyon. Türkiye Çocuk Hast Derg. 2018;12(4):283-4.

13548  21005     13550