ABSTRACT
This study aims to reveal the impact of the COVID-19 pandemic (2020-2021) on Indonesian palm oil exports. Secondary data were used in the study. The data used are monthly crude palm oil production volumes, monthly crude palm oil export volumes and values, palm oil export destination countries, and monthly crude palm oil prices in the world and local markets from January 2019 to December 2021. Based on the research results, the COVID-19 pandemic has had a negative impact on Indonesian palm oil production and export volumes, and due to supply chain disruptions, labor constraints, decline in demand, and other constraints. Palm oil production and exports decreased by 2.9% and 8.5%, respectively during the COVID-19 pandemic. On the other hand, the COVID-19 pandemic positively impacted the increase in the price and export value of Indonesian palm oil. The world palm oil price increased by 26% during the COVID-19 pandemic, contributing to a 16.9% increase in Indonesia's export revenue. The Indonesian government has made various efforts to mitigate the negative impact of COVID-19 on Indonesian palm oil exports. These efforts include providing fiscal and economic stimulus, active promotion and economic diplomacy, diversifying export markets, and delaying the implementation of the mandatory B30 policy.
Bu çalışmada, COVID-19 salgınının (2020-2021) Endonezya'nın palm yağı ihracatı üzerindeki etkisini ortaya koymak amaçlanmıştır. Çalışmada ikincil veriler kullanılmıştır. Kullanılan veriler, aylık ham palm yağı üretim miktarları, aylık ham palm yağı ihracat miktarları ve değerleri, palm yağı ihracatı yapılan hedef ülkeler ve Ocak 2019 - Aralık 2021 döneminde dünya ve yerel piyasalarda aylık ham palm yağı fiyatlarıdır. Araştırma sonuçlarına göre, COVID-19 salgınının Endonezya palm yağı üretimi ve ihracat hacimleri üzerinde olumsuz bir etki yarattığı belirlenmiştir. Tedarik zincirindeki aksaklıklar, işgücü sınırlamaları, talepteki düşüş ve diğer kısıtlamalar nedeniyle COVID-19 salgını sırasında palm yağı üretimi %2.9, palm yağı ihracatı ise %8.5 oranında azalmıştır. Öte yandan, COVID-19 salgını Endonezya palm yağının fiyat ve ihracat değerindeki artışı olumlu yönde etkilemiştir. Dünya palm yağı fiyatı COVID-19 salgını sırasında %26 oranında artmış, bu da Endonezya'nın ihracat gelirinin %16.9 oranında artmasına etki etmiştir. Endonezya hükümeti, COVID-19'un Endonezya palm yağı ihracatı üzerindeki olumsuz etkisini hafifletmek için çeşitli çabalar sarf etmiştir. Bu çabalar arasında mali teşvikler ve ekonomik canlandırma sağlanması, aktif tanıtım ve ekonomik diplomasi, ihracat pazarlarının çeşitlendirilmesi ve zorunlu B30 politikasının uygulanmasının geciktirilmesi yer almaktadır.
This research is derived from the Master's Thesis of the Department of Agricultural Economics at Isparta University of Applied Sciences.
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Çiftlik İşletmeleri |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Erken Görünüm Tarihi | 29 Aralık 2023 |
Yayımlanma Tarihi | 29 Aralık 2023 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2023 Cilt: 5 Sayı: 2 |