Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Evaluation by a different method of egg quality in hens

Yıl 2020, Cilt: 2 Sayı: 1, 12 - 14, 30.06.2020

Öz

Egg quality is determined by measuring various characteristics of eggs. These characteristics are divided into two parts including exterior and interior quality of the egg. External quality characteristics of egg weight, shape index, shell thickness, breaking strength, egg surface area and internal quality attributes albumen index, yolk index, haugh unit and meat-blood spot. These characteristics are evaluated separately in the egg but there is not an evaluation method covering all characteristics. This is same in eggs notification and the standard.
In this study, to evaluate the level of a single or population of all the features of the eggs are explained a simple way.

Destekleyen Kurum

-

Proje Numarası

-

Teşekkür

-

Kaynakça

  • Anonmous. (2009). TS-1068 Tavuk yumurtası-kabuklu. Türk Standartları Enstitüsü-Türk Standardı.
  • Anonmous. (2014). Tarım ve Orman Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi, Yumurta Tebliği, Tebliğ No: 2014-55.
  • Anonmous. (2015). Yumurta kalitesi. http://hayvancilikakademisi.com/egitim/yazarlar Egitim/yumurtaci-tavuklarda-beslenme-ve-yumurta-kalitesi/ (07-04-2015).
  • Sarica, M., & Erensayin, C. (2009). Tavukçuluk ürünleri. Tavukçuluk Bilimi yetiştirme, besleme, hastalıklar. Bey ofset, 3. basım, Ankara, S: 588.
  • Senkoylu, N. (2001). Modern Tavuk Üretimi. Anadolu Matbaası, 3. Baskı, İstanbul, S:538.
Yıl 2020, Cilt: 2 Sayı: 1, 12 - 14, 30.06.2020

Öz

Proje Numarası

-

Kaynakça

  • Anonmous. (2009). TS-1068 Tavuk yumurtası-kabuklu. Türk Standartları Enstitüsü-Türk Standardı.
  • Anonmous. (2014). Tarım ve Orman Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi, Yumurta Tebliği, Tebliğ No: 2014-55.
  • Anonmous. (2015). Yumurta kalitesi. http://hayvancilikakademisi.com/egitim/yazarlar Egitim/yumurtaci-tavuklarda-beslenme-ve-yumurta-kalitesi/ (07-04-2015).
  • Sarica, M., & Erensayin, C. (2009). Tavukçuluk ürünleri. Tavukçuluk Bilimi yetiştirme, besleme, hastalıklar. Bey ofset, 3. basım, Ankara, S: 588.
  • Senkoylu, N. (2001). Modern Tavuk Üretimi. Anadolu Matbaası, 3. Baskı, İstanbul, S:538.
Toplam 5 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Agronomi
Bölüm Research Articles
Yazarlar

İsmail Türker 0000-0003-3125-6810

Sezai Alkan 0000-0003-0601-0122

Serpil Akcay Bu kişi benim 0000-0002-4134-3152

Serdar Kamanlı 0000-0003-1936-7550

Proje Numarası -
Yayımlanma Tarihi 30 Haziran 2020
Gönderilme Tarihi 25 Mayıs 2020
Kabul Tarihi 12 Haziran 2020
Yayımlandığı Sayı Yıl 2020 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Türker, İ., Alkan, S., Akcay, S., Kamanlı, S. (2020). Evaluation by a different method of egg quality in hens. Turkish Journal of Food and Agriculture Sciences, 2(1), 12-14.

 22605      22604        23639     


17579     21244    21245   29292



21866   

Turkish Journal of Food and Agriculture Sciences (TURJFAS) is an open access journal which means that all content is freely available without charge to the user or his/her institution. Users are allowed to read, download, copy, distribute, print, search, or link to the full texts of the articles, or use them for any other lawful purpose, without asking prior permission from the publisher or the author. This is accordance with the BOAI (Budapest Open Access Initiative) definition of open access. 


 17580 

Turkish Journal of Food and Agriculture Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.


Journal Abbreviation: Turk J Food Agric Sci