Bu çalışmada, yedi farklı maltlık arpa çeşidinin, besin madde kompozisyonu, in vitro Kuru madde (KM), Organik madde (OM) sindirimi ve Metabolik enerji (ME) düzeyleri belirlenmiştir. Çalışmada yedi farklı malt arpa çeşidi (Zeynelağa, Erciyes, Yıldız, Aydanhanım, Başgül, Efes-98, Durusu) kullanılmıştır. Çalışmanın sonucunda, tüm arpa çeşitlerinin hem besin madde kompozisyonu hem de in vitro gerçek KM (İVGKMS) ve OM sindirimi (İVOMS) ile belirlenen metabolik enerji (ME) sonuçları açısından hayvan beslemede başarılı bir şekilde kullanabilir. Durusu çeşidi, in vitro sindirim ve ME değerleri bakımından diğer çeşitlerden daha iyi bulunmuştur. Hayvan besleme ve malt endüstrisinde vazgeçilmez bir yere sahip olan arpanın bu sonuçlarının sahaya aktarılması önemlidir
Kimyasal kompozisyon maltlık arpa çeşidi enerji in vitro sindirilebilirlik
The nutrient composition, in vitro DM (Dry matter), OM (Organic matter)
digestion and ME (Metabolic energy) levels of seven different malt barley
varieties were determined by this study. In the study, seven different malt
barley varieties (Zeynelağa, Erciyes, Yıldız, Aydanhanım, Başgül, Efes-98,
Durusu) were used. As a result of this study, all barley varieties can be used
successfully in animal nutrition in terms of both nutrient composition and
metabolic energy results by in vitro DM digestion (IVTDMD) and in vitro OM digestion
(IVOMD). Durusu variety was better than other varieties in terms of in vitro
digestion and ME values. Transfer to the field of these results of the barley
which has an indispensable place in the animal feeding and malt industry is
important.
Chemical composition malt barley varietes energy in vitro digestibility
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 25 Mart 2019 |
Gönderilme Tarihi | 4 Aralık 2018 |
Kabul Tarihi | 15 Mart 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 30 Sayı: 1 |
Kabul edilen makaleler Creative Commons Atıf-Ticari Olmayan Lisansla Paylaş 4.0 uluslararası lisansı ile lisanslanmıştır.