Recently, some additives having various properties are developed for the better silage fermentation. Of those additives the enzymes, when are used as additives of silages, improve the silage fermentation and decrease the plant celi wall components like hemicellulose and cellulose releasing the additional substrate source for the lactic acid bacteria activity. in addition, because of increasing dry matter digestibility and organic matter, neutral detergent fiber and acid detergent fiber degradability of the silage in the animal fed with this silage enhance the digestibility of silage.
Son yıllarda silaj fermantasyonunu iyileştirmek amacıyla çeşitli özellikte katkı maddeleri geliştirilmiştir. Bunlardan enzimler, silajlarda katkı maddesi olarak kullanıldığında laktik asit bakteri faaliyeti için ilave bir substrat kaynağı açığa çıkararak silaj fermantasyonunu geliştirmekte, hemisellüloz ve sellüloz gibi bitki hücre duvarı elemanlarının içeriğini azaltmaktadır. Ayrıca söz konusu yemlerle beslenen hayvanlarda silajın kuru madde sindirilebilirliği ile organik madde, NDF ve ADF parçalanabilirliği dolayısıyla sindirilme derecesi artmaktadır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Ziraat, Veterinerlik ve Gıda Bilimleri |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 2007 |
Gönderilme Tarihi | 1 Ocak 2007 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2007 Cilt: 12 Sayı: 1 |