Tuz göllerinin ve solar tuzlaların mikrobiyal çeşitliliği kapsamlı bir şekilde çalışılmıştır, ancak hipersalin kaynak sularının mikrobiyotaları hakkında sadece birkaç rapor vardır. Bu çalışmada, Pülümür'deki bir hipersalin kaynak suyunda yaşayan arkeal ve bakteriyal gruplara odaklandık. Kültür-bağımlı çalışmalara ek olarak, 16S rRNA genlerinin PCR ile amplifiye edilmiş fragmentlerinin denatüre edici gradiyent jel elektroforezi (DGGE) ve floresan in situ hibridizasyon (FISH) analizi gerçekleştirildi. DAPI boyası kullanılarak gerçekleştirilen toplam hücre sayımında kaynak suyunda ~105 hücre/mL saptandı. FISH analizi, bakteri hücrelerinin toplam mikrobiyal topluluğun ~%72'sini oluşturduğunu, arkeal hücrelerin ise topluluğun küçük bir bölümünü oluşturduğunu göstermiştir. İzolatlar, Rhodovibrio, Spiribacter, Salinivibrio, Halomonas, Idiomarina, Marinobacter, Natrinema ve Halohasta cinsleriyle filogenetik olarak ilişkiliydi. Spiribacter filotipleri ve Owenweeksia ile uzaktan ilişkili filotipler DGGE analizinden elde edilmiştir.
The microbial diversity of the solar salterns and salt lakes has been extensively studied, but there are only a few reports on microbiota of hypersaline spring waters. In this study, we focused on the archaeal and bacterial groups inhabiting a hypersaline spring water in Pülümür. In addition to culture-dependent studies, denaturing gradient gel electrophoresis (DGGE) of PCR-amplified fragments of 16S rRNA genes and fluorescence in situ hybridization (FISH) analyzes were performed. The total cell count performed using 4',6-diamidino-2-phenylindole (DAPI) stain revealed ~105 cells mL-1 in spring water. The FISH analysis showed that bacterial cells accounted for ~72% of the total microbial community, while archaeal cells made up a small portion of the community. Isolates were phylogenetically related with the genera Rhodovibrio, Spiribacter, Salinivibrio, Halomonas, Idiomarina, Marinobacter, Natrinema and Halohasta. Phylotypes of Spiribacter and phylotypes distantly associated with Owenweeksia were obtained from DGGE analysis.
Hypersaline environments Halophilic microorganisms DGGE FISH
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Aralık 2020 |
Gönderilme Tarihi | 28 Temmuz 2020 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2020 Cilt: 25 Sayı: 3 |