Amaç: Bu çalışma, farklı azot
seviyelerinin dallıdarı (Panicum virgatum)
bitkisinde yem verimi ve bazı tarımsal özellikleri üzerine etkilerini saptamak
amacıyla yürütülmüştür.
Materyal ve Yöntem: Araştırma, 2018 yılının yaz yetişme döneminde, Ege
Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü, İzmir’de dış ortam
koşullarında saksı denemesi olarak gerçekleştirilmiştir. Denemede “Cloud nine isimli”
dallıdarı genotipi kullanılmış olup, beş farklı azot (0, 5, 10, 15, 20 kg/da N)
seviyesi test edilmiştir. Çalışmada, bitki boyu, sap sayısı, kuru madde verimi,
ham protein oranı, NDF ve ADF ile kuru kök ağırlığı gibi özellikler ölçülmüştür.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Mühendislik |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Haziran 2020 |
Gönderilme Tarihi | 30 Temmuz 2019 |
Kabul Tarihi | 22 Ekim 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2020 |