Tarımsal üretimdeki
temel hedef kaliteli ürün almak yanında ürün miktarının da yüksek olmasıdır.
Zeytin bitkisinin genetik özellikleri dikkate alındığında elde edilen verim
miktarının günümüz koşullarında devamlılığının sağlanması da önem
kazanmaktadır. Zeytin ağacından yüksek verim ve kaliteli ürün alınabilmesi
için kültürel işlemlerin yanı sıra
gübreleme üzerinde durulması gereken bir konudur.
Araştırmada üç
yıl ard arda hasat dönemlerinde alınan meyve ve yaprak örneklerinde yaprakların
makro elementlerinden azot ve potasyumun genel olarak düşük, fosforun
değişkenlik gösterdiği, kalsiyumun ise yeterli olduğu belirlenmiştir. Mikro besin elementleri açısından ise
genelinin yetersiz olduğu bulunmuştur. Meyve örneklerine ait olarak belirlenen
sonuçlar genel olarak değerlendirildiğinde, incelenen literatürlerle uyum
içinde olduğu gözlenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Mühendislik |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 15 Haziran 2018 |
Gönderilme Tarihi | 14 Kasım 2017 |
Kabul Tarihi | 4 Aralık 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2018 Cilt: 55 Sayı: 2 |