Tarımsal üretim, insan nüfusunun devamlılığının sağlanması ve ihtiyaçlarının karşılanması açısından hayati bir öneme sahiptir. Ancak, tarımsal üretim sırasında uygulanan işlemler son ürün kalitesi üzerinde belirleyici bir rol oynamaktadır. Tarımsal üretim miktarı ve ekonomik değerinin yanında elde edilen ürünün kalitesi de oldukça önemlidir. Bu anlamda organik tarım uygulamaları ile üretilen ürünlerin konvansiyonel ürünlere kıyasla daha besleyici, kaliteli, sınırlı düzeyde veya hiç pestisit kalıntısına sahip olduğu bilinmektedir. Organik gıda ürünlerine ulaşılabilirlik ve fiyatlarındaki düşüş, üretim miktarı artırılarak sağlanabilir. Tüm ülkeleri etkisi altına alan salgın sürecinde organik bitkisel üretim miktarının değerlendirilmesi, üretimde var olan sorunların belirlenmesi ve bu sorunlara çözüm geliştirilmesi açısından önemlidir. Bu çalışmanın amacı, Türkiye'de salgın dönemindeki organik bitkisel üretim miktarını öncesindeki dönemlerle karşılaştırmalı olarak değerlendirmektir. Çalışmada, organik bitkisel üretim miktarındaki azalma, istatistiksel olarak ortaya konulmuş ve artırılması konusunda verilen bazı önerilere ek olarak organik tarımsal üretim yönteminin diğer yöntemlerden farklarına da değinilmiştir.
Sürdürülebilirlik organik konvansiyonel üretim miktarı koronavirüs
Agricultural production is a vital need in terms of ensuring the continuity of the human population and meeting their requirements. Yet, the applications during agricultural production have a determining role on the quality of the final product. In addition to the amount of agricultural production and its economic value, the quality of the obtained product is very important. In this sense, it is known that the products produced with the organic agricultural practices are more nutritious, high quality, they have below the pesticide residue of limited levels or none, compared to conventional. The accessibility to organic food products and the decrease in their prices can be achieved by increasing the amount of production. Evaluating the amount of organic crops production during the pandemic, which has affected all the countries, is important in terms of determining the problems in the production and developing solutions to these problems. The aim of this study was to evaluate the amount of organic crops production during the pandemic period compare to prior periods it in Turkey. In the study, a decrease in the amount of organic crops production was revealed statistically and some suggestions given for increasing it, and in addition, the differences of organic farming production method from other methods were included.
Sustainability organic conventional quantity of production coronavirus
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Ziraat Mühendisliği |
Bölüm | Derleme Makaleler |
Yazarlar | |
Erken Görünüm Tarihi | 28 Nisan 2022 |
Yayımlanma Tarihi | 30 Nisan 2022 |
Gönderilme Tarihi | 28 Kasım 2021 |
Kabul Tarihi | 16 Şubat 2022 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2022 Sayı: 374 |