Research Article
BibTex RIS Cite
Year 2008, , - , 01.01.2008
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000001059

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi

Tatlı Suda Beton Havuzlarda ve Denizde Ağ Kafeslerde Yetiştirilen Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) Et Verimi, Vücut Kompozisyonu ve Enerji Kapsamı

Year 2008, , - , 01.01.2008
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000001059

Abstract

u çalıĢmada, tatlı suda beton havuzlarda ve denizde ağ kafeslerde yetiĢtirilen gökkuĢağı
alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) et verimi, vücut kompozisyonu ve enerji kapsamı incelenmiĢtir. Tatlı
suda beton havuzlarda ve denizde yetiĢtirilen alabalıkların net et verimi, sırasıyla % 64, 92 2,75 ve % 66,53
2,30, derili et verimi ise % 71,74 0,47 ve % 73,24 0,44 olarak saptanmıĢtır. Tatlı suda ve denizde yetiĢtirilen
alabalıklarda ham protein sırasıyla % 20,33 0,30 ve % 19,59 0,30, ham yağ sırasıyla % 4,1 0,09 ve % 4,0
0,10, ham kül sırasıyla % 1,22 0,08 ve % 1,17 0,12, su % 74,18 0,06 ve % 75,24 0,65 ve toplam enerji
kapsamı 6,51 0,04 ve 6,26 0,03 kj.g-1 olarak saptanmıĢtır. Bu araĢtırma sonucunda, denizde ağ kafeslerde
ve tatlı suda beton havuzlarda yetiĢtirilen alabalıklar arasında et verimi, vücut kompozisyonu ve enerji kapsamı
açısından farklılık olmadığı saptanmıĢtır (P>0,05).

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Engineering
Journal Section Research Article
Authors

Ahmet Şeref Korkmaz This is me

Publication Date January 1, 2008
Submission Date January 1, 2008
Published in Issue Year 2008

Cite

APA Korkmaz, A. Ş. (2008). Tatlı Suda Beton Havuzlarda ve Denizde Ağ Kafeslerde Yetiştirilen Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) Et Verimi, Vücut Kompozisyonu ve Enerji Kapsamı. Journal of Agricultural Sciences, 14(04). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000001059
AMA Korkmaz AŞ. Tatlı Suda Beton Havuzlarda ve Denizde Ağ Kafeslerde Yetiştirilen Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) Et Verimi, Vücut Kompozisyonu ve Enerji Kapsamı. J Agr Sci-Tarim Bili. January 2008;14(04). doi:10.1501/Tarimbil_0000001059
Chicago Korkmaz, Ahmet Şeref. “Tatlı Suda Beton Havuzlarda Ve Denizde Ağ Kafeslerde Yetiştirilen Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus Mykiss) Et Verimi, Vücut Kompozisyonu Ve Enerji Kapsamı”. Journal of Agricultural Sciences 14, no. 04 (January 2008). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000001059.
EndNote Korkmaz AŞ (January 1, 2008) Tatlı Suda Beton Havuzlarda ve Denizde Ağ Kafeslerde Yetiştirilen Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) Et Verimi, Vücut Kompozisyonu ve Enerji Kapsamı. Journal of Agricultural Sciences 14 04
IEEE A. Ş. Korkmaz, “Tatlı Suda Beton Havuzlarda ve Denizde Ağ Kafeslerde Yetiştirilen Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) Et Verimi, Vücut Kompozisyonu ve Enerji Kapsamı”, J Agr Sci-Tarim Bili, vol. 14, no. 04, 2008, doi: 10.1501/Tarimbil_0000001059.
ISNAD Korkmaz, Ahmet Şeref. “Tatlı Suda Beton Havuzlarda Ve Denizde Ağ Kafeslerde Yetiştirilen Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus Mykiss) Et Verimi, Vücut Kompozisyonu Ve Enerji Kapsamı”. Journal of Agricultural Sciences 14/04 (January 2008). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000001059.
JAMA Korkmaz AŞ. Tatlı Suda Beton Havuzlarda ve Denizde Ağ Kafeslerde Yetiştirilen Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) Et Verimi, Vücut Kompozisyonu ve Enerji Kapsamı. J Agr Sci-Tarim Bili. 2008;14. doi:10.1501/Tarimbil_0000001059.
MLA Korkmaz, Ahmet Şeref. “Tatlı Suda Beton Havuzlarda Ve Denizde Ağ Kafeslerde Yetiştirilen Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus Mykiss) Et Verimi, Vücut Kompozisyonu Ve Enerji Kapsamı”. Journal of Agricultural Sciences, vol. 14, no. 04, 2008, doi:10.1501/Tarimbil_0000001059.
Vancouver Korkmaz AŞ. Tatlı Suda Beton Havuzlarda ve Denizde Ağ Kafeslerde Yetiştirilen Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) Et Verimi, Vücut Kompozisyonu ve Enerji Kapsamı. J Agr Sci-Tarim Bili. 2008;14(04).

Journal of Agricultural Sciences is published as open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).