Research Article
BibTex RIS Cite
Year 2000, , - , 01.01.2000
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000994

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi

Ekmeklik (T. aestivum) ve Makarnalık (T. durum) Buğday Genotiplerinin Bor Alımı Üzerine Fosforun Etkisi

Year 2000, , - , 01.01.2000
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000994

Abstract

Ekmeklik ve makarnalık buğday genotiplerinin bor (B) alımı üzerine fosorun (P) etkisinin araştırıldığı denemede, 27 adet buğday (17 ekmeklik ve 10 makarnalık) genotlplyle sera denemesi kurulmuştur Fosfor toprağa 20 ve 80 mg kg'1 düzeylerinde uygulanmıştır. Tüm buğday genotiplerinin B konsantrasyonları P uygulaması ile düşmüştür Ekmeklik buğday genotiplerinin B konsantrasyonunda. P uygulamasına bağlı olarak %24’ lük, makarnalık genotiplerde ise %11' İlk bir azalma belirlenmiştir Bu denemede ekmeklik buğday genotiplerinin P/B oranları, makarnalıklara göre düşük bulunmuştur. Düşük ve yüksek P düzeylerinde makarnalık buğday genotiplerinin B içerikler» ekmeklik genotlplere göre daha yüksek belirlenmiştir

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Engineering
Journal Section Research Article
Authors

Aydın Güneş This is me

Publication Date January 1, 2000
Submission Date January 1, 2000
Published in Issue Year 2000

Cite

APA Güneş, A. (2000). Ekmeklik (T. aestivum) ve Makarnalık (T. durum) Buğday Genotiplerinin Bor Alımı Üzerine Fosforun Etkisi. Journal of Agricultural Sciences, 06(04). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000994
AMA Güneş A. Ekmeklik (T. aestivum) ve Makarnalık (T. durum) Buğday Genotiplerinin Bor Alımı Üzerine Fosforun Etkisi. J Agr Sci-Tarim Bili. January 2000;06(04). doi:10.1501/Tarimbil_0000000994
Chicago Güneş, Aydın. “Ekmeklik (T. Aestivum) Ve Makarnalık (T. Durum) Buğday Genotiplerinin Bor Alımı Üzerine Fosforun Etkisi”. Journal of Agricultural Sciences 06, no. 04 (January 2000). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000994.
EndNote Güneş A (January 1, 2000) Ekmeklik (T. aestivum) ve Makarnalık (T. durum) Buğday Genotiplerinin Bor Alımı Üzerine Fosforun Etkisi. Journal of Agricultural Sciences 06 04
IEEE A. Güneş, “Ekmeklik (T. aestivum) ve Makarnalık (T. durum) Buğday Genotiplerinin Bor Alımı Üzerine Fosforun Etkisi”, J Agr Sci-Tarim Bili, vol. 06, no. 04, 2000, doi: 10.1501/Tarimbil_0000000994.
ISNAD Güneş, Aydın. “Ekmeklik (T. Aestivum) Ve Makarnalık (T. Durum) Buğday Genotiplerinin Bor Alımı Üzerine Fosforun Etkisi”. Journal of Agricultural Sciences 06/04 (January 2000). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000994.
JAMA Güneş A. Ekmeklik (T. aestivum) ve Makarnalık (T. durum) Buğday Genotiplerinin Bor Alımı Üzerine Fosforun Etkisi. J Agr Sci-Tarim Bili. 2000;06. doi:10.1501/Tarimbil_0000000994.
MLA Güneş, Aydın. “Ekmeklik (T. Aestivum) Ve Makarnalık (T. Durum) Buğday Genotiplerinin Bor Alımı Üzerine Fosforun Etkisi”. Journal of Agricultural Sciences, vol. 06, no. 04, 2000, doi:10.1501/Tarimbil_0000000994.
Vancouver Güneş A. Ekmeklik (T. aestivum) ve Makarnalık (T. durum) Buğday Genotiplerinin Bor Alımı Üzerine Fosforun Etkisi. J Agr Sci-Tarim Bili. 2000;06(04).

Journal of Agricultural Sciences is published as open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).