BibTex RIS Cite

Sivas İlinde Tüketime Sunulan Isıl İşlem Görmüş Sucukların Mikrobiyolojik Kalitesi

Year 2016, Volume: 2 Issue: 1, 0 - 0, 27.10.2016

Abstract

Bu çalışmada, Sivas’taki 10 yerel marketten 50 adet ısıl işlem görmüş sucuk örneği toplandı. Örnekler Staphylococcus-Micrococcus sayısı ve koliform grubu bakteriler yönünden incelendi. Örneklerin tümünde koliform bakteri sayısı tespit edilebilir değerin altında bulunmuştur (<10 kob/g). Staphylococcus-Micrococcus sayısı ortalama olarak 2.3x103 kob/g olarak tespit edildi. Sonuç olarak ısıl işlem görmüş sucuk örneklerinden 12’sinin halk sağlığı açısından potansiyel bir tehlike oluşturduğu saptandı.

Year 2016, Volume: 2 Issue: 1, 0 - 0, 27.10.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Özlem Pelin Can

Seyda Şahin

Abdullah Eligüzel This is me

Abdulkadir Dinçer This is me

Publication Date October 27, 2016
Submission Date August 2, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 2 Issue: 1

Cite

APA Can, Ö. P., Şahin, S., Eligüzel, A., Dinçer, A. (2016). Sivas İlinde Tüketime Sunulan Isıl İşlem Görmüş Sucukların Mikrobiyolojik Kalitesi. International Journal of Pure and Applied Sciences, 2(1).
AMA Can ÖP, Şahin S, Eligüzel A, Dinçer A. Sivas İlinde Tüketime Sunulan Isıl İşlem Görmüş Sucukların Mikrobiyolojik Kalitesi. International Journal of Pure and Applied Sciences. August 2016;2(1).
Chicago Can, Özlem Pelin, Seyda Şahin, Abdullah Eligüzel, and Abdulkadir Dinçer. “Sivas İlinde Tüketime Sunulan Isıl İşlem Görmüş Sucukların Mikrobiyolojik Kalitesi”. International Journal of Pure and Applied Sciences 2, no. 1 (August 2016).
EndNote Can ÖP, Şahin S, Eligüzel A, Dinçer A (August 1, 2016) Sivas İlinde Tüketime Sunulan Isıl İşlem Görmüş Sucukların Mikrobiyolojik Kalitesi. International Journal of Pure and Applied Sciences 2 1
IEEE Ö. P. Can, S. Şahin, A. Eligüzel, and A. Dinçer, “Sivas İlinde Tüketime Sunulan Isıl İşlem Görmüş Sucukların Mikrobiyolojik Kalitesi”, International Journal of Pure and Applied Sciences, vol. 2, no. 1, 2016.
ISNAD Can, Özlem Pelin et al. “Sivas İlinde Tüketime Sunulan Isıl İşlem Görmüş Sucukların Mikrobiyolojik Kalitesi”. International Journal of Pure and Applied Sciences 2/1 (August 2016).
JAMA Can ÖP, Şahin S, Eligüzel A, Dinçer A. Sivas İlinde Tüketime Sunulan Isıl İşlem Görmüş Sucukların Mikrobiyolojik Kalitesi. International Journal of Pure and Applied Sciences. 2016;2.
MLA Can, Özlem Pelin et al. “Sivas İlinde Tüketime Sunulan Isıl İşlem Görmüş Sucukların Mikrobiyolojik Kalitesi”. International Journal of Pure and Applied Sciences, vol. 2, no. 1, 2016.
Vancouver Can ÖP, Şahin S, Eligüzel A, Dinçer A. Sivas İlinde Tüketime Sunulan Isıl İşlem Görmüş Sucukların Mikrobiyolojik Kalitesi. International Journal of Pure and Applied Sciences. 2016;2(1).

154501544915448154471544615445