Bu çalışma ile Marmaris destinasyonunda yer alan
5 yıldızlı konaklama işletmeleri mutfak departmanlarının dış kaynak kullanım
durumları tespit edilmeye çalışılmaktadır. Bununla birlikte çalışmada, dış
kaynak kullanımının mutfak departmanlarında nasıl yürütüldüğü, sürecin nasıl
başlatıldığı, hangi bölümlerde ya da hangi ürün gruplarında dış kaynak
kullanımı yapıldığı hakkında bilgi verilmeye çalışılmıştır. Verilen bilgiler, alanyazın
taraması ve konaklama işletmeleri mutfak yöneticileri ile yapılan görüşmelerle
desteklenmektedir. Görüşmeler Marmaris’te faaliyet gösteren 5 yıldızlı
konaklama işletmeleri mutfak yöneticileri ile yüz yüze yapılmış ve bulgular elde
edilmiştir. Araştırma sonuçları bölüm bazında mutfak departmanlarında bir dış
kaynak kullanımının olmadığını göstermiştir. Daha çok ürün bazında bir dış
kaynak kullanımı hakimdir. Genel olarak dış kaynak kullanımı sürecinde bir
sıkıntı yaşanmadığı ifade edilmektedir. Araştırma sonuçları doğrultusunda
birtakım önerilere yer verilmiştir. Ayrıca katılımcılar dış kaynak kullanımını
diğer işletmelere de tavsiye etmektedirler.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Business Administration |
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | July 22, 2019 |
Acceptance Date | January 10, 2019 |
Published in Issue | Year 2019 Issue: 36 |