Bu araştırmada akademik disiplin olma ölçütlerinin yardımıyla gastronominin akademik
disiplin olarak konumu incelenmiştir. Paradigma ve kuramsal alt yapı bakımından
eksiklik, özgün bir araştırma sorusunun eksikliği ve doktora programlarının yaygın
olmayışı gibi olumsuzluklar olsa da üniversitelerde gastronomi bölümlerinin sayıca
artması, lisans ve lisansüstü eğitimlerin yaygınlaşması, akademik dergilerin çoğalması
ve gastronomi alanında bir bilim camiasının oluşmaya başlaması gibi olumlu
gelişmelerin akademik disiplin olma yolunda avantaj sağladığı düşünülmektedir.
Literatürde, gastronomi alanının akademik bir disiplin olarak mevcut durumuyla ilgili
disiplin olma ölçütlerine göre değerlendirildiği herhangi bir çalışmaya rastlanmaması
sebebiyle bu çalışmanın hem ilgili literatüre fayda sağlayacağı hem de ileride yapılacak
çalışmalara ışık tutacağı düşünülmektedir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | December 10, 2018 |
Published in Issue | Year 2018 Volume: 15 Issue: 3 |
Seyahat ve Otel İşletmeciliği (Journal of Travel Business) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).
Our journal is indexed by EBSCOhost, Index Copernicus, Ulakbim, DRJI, Research Bible, SOBİAD and ASOS.