The
present study was conducted to determine the effects of high level red pepper supplementation
to diet on the growth performance, coloration, histology, intestinal microflora
and protection against Aeromonas sobria
in Pseudotropheus acei. Two
isonitrogenous (37% crude protein) and isocaloric (3831kcall/kg energy) experimental diets were prepared by
adding of 15 % pepper meal to control diet. The feeding trial was conducted in
triplicate for 90 day in aquariums (100-L). At the beginning of the experiment,
twenty fish (initial weight 0.06 g) were stocked into each aquarium. The end of the experiment, fish fed
red pepper supplemented to diets did not have any marked effect on the weight
gain, feed conversion ratio, specific growth rate and survival. However, tail
of female fish fed diet containing red pepper was showed increase significantly
in pigmentation. High level red pepper addition to
diet caused no pathological findings in any organs. Red pepper didn’t observed significant
differences for protection to A. sobria infection. However, Aeromas and Pseudomonas counts
in red pepper group were
significantly lower than control groups.
Pseudotropheusacei red peper growth performance coloration histology disease resistance
Bu
çalışma, Pseudotropheus acei' balıklarında yemlere yüksek seviyede kırmızı
biber ilavesinin büyüme performansı,
renklenme, histoloji, intestinal mikroflora ve Aeromonas sobria'ya karşı hastalık direnci üzerine etkilerini
belirlemek için yürütülmüştür. Kontrol yemine % 15 oranında biber unu eklenerek İki izonitrojenik (% 37 ham protein) ve izokalorik (3831kcall /
kg enerji) deneme yemleri hazırlanmıştır. Besleme denemesi,
akvaryumlarda (100 L) üç tekerrür olacak şekilde 90 gün beslenerek yürütülmüştür.
Denemenin başında, her akvaryuma yirmi balık (başlangıç ağırlığı 0.06 g)
stoklanmıştır. Deneme sonunda,yemlere kırmızı biber ilavesi ile beslenen
balıkların ağırlık kazancı, yem dönüşüm oranı, spesifik büyüme oranı ve yaşama oranı üzerine önemli bir etkisi olmamıştır. Ancak, kırmızı biber
içeren yemlerle beslenen dişi balıkların kuyruğunda pigmentasyonun önemli
derecede arttığı görülmüştür. Yemlere
yüksek seviyede kırmızı biber
eklenmesi hiçbir organda patolojik bir
bulguya neden olmamıştır. Kırmızı biber, A.
sobria enfeksiyonuna karşı korumada önemli bir farklılık göstermemiştir.
Kırmızı biber grubunda Aeromas ve Pseudomonas sayıları kontrol gruplarına göre
anlamlı derecede düşükt bulunmuştur.
Pseudotropheusacei kırmızı biber büyüme performansı renklenme histoloji hastalık drenci
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Yapısal Biyoloji |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 15 Eylül 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 |