Azize HASSAN Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu (1985). Yüksek lisans derecesini Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Üretim Yönetimi ve Pazarlama Programı’ndan (1989), doktora derecesini de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Programı’ndan aldı (1993). Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Eğitimi Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı (1986). Yardımcı Doçent Dr (1994), Doçent Dr (1999) ve sonrasında ise Profesör olarak görevine devam etmektedir (2004). Halen Gazi Üniversitesi’nin bölünmesi ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü’nde Profesör olarak görev yapmaktadır (2018-devam ediyor). Temel çalışma alanları, turizm işletmelerinde pazarlama ağırlıklı olmak üzere, dijital pazarlama, sosyal medya pazarlaması.
Kadro Bilgileri
Görev Birimi
Turizm Fakültesi / Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği Bölümü / Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği Abd
Kadro Birimi
Turizm Fakültesi / Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği Bölümü / Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği Abd
Öğrenim Bilgileri
Lisans
Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Turizm İşletmeciliği Eğitimi 1996
Yüksek Lisans
Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı 1998
Doktora
Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Eğitimi Anabilim Dalı 2004
Alper Işın, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde Doçent Dr. olarak görev yapmaktadır. Yüksek lisansını Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Eğitimi Programında, doktorasını ise Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Programında tamamlamıştır. 2022 yılında turizm işletmeciliği alanında Doçent unvanını aldı. Başlıca çalışma alanları turizm pazarlaması, turist davranışı, gastronomidir.
Translated with DeepL.com (free version)