The aim of this study is to determine that students' knowledge level on sustainable nutrition and meat consumption and food neophobia in Afyonkarahisar Health Sciences University, Faculty of Health Sciences. The target population consisted of Afyonkarahisar Health Sciences University, Faculty of Health Sciences students. Although the results show that meat is an important part of the students' diet, most of them under-consume this product, especially for economic, environmental, and health reasons. The results reveal that approximately 96.4% of the respondents are between the ages of 18-24 and most of the interviewed students (78.2%) are women. As a result of the distribution of students by total monthly income, the average income rate (0-25%) spent on monthly meat consumption was found to be low. It was determined that 22.6% of the students participating in the study had food neophobia and were afraid of trying and consuming new foods (n=84). In our study, it concluded that the meat consumption of the students was not sufficiency, and the amount of meat consumption varied according to the income level.
Meat meat consumption new food phobia organic meat purchasing.
Bu çalışmanın amacı, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi lisans öğrencilerinin et tüketimi ve gıda neofobisi üzerine öğrencilerin bilgi düzeyinin belirlenmesidir. Çalışmanın evrenini Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri oluşturmuştur. Etin öğrencilerin diyetinin önemli bir parçası olduğu belirlenmiş olsa da çoğu, özellikle ekonomik, çevresel ve sağlık nedenleri ile bu ürünü az tükettiklerini belirtmektedirler. Sonuçlar, ankete katılanların yaklaşık %96.4'ünün 18-24 yaş aralığında olduğunu ve görüşülen öğrencilerin çoğunluğunun (%78.2) kadın olduğunu ortaya koymaktadır. Öğrencilerin toplam aylık gelir dağılımının sonucunda, aylık et tüketimine harcanan ortalama gelir oranı (%0-25) düşük bulunmuştur. Çalışmaya katılan öğrencilerin %22.6’sında gıda neofobisi olduğu ve yeni gıda deneme ve tüketiminden korktuğu belirlenmiştir (n=84). Çalışmamızda, öğrencilerin et tüketimlerin yeterli olmadığı ve et tüketim miktarının da gelir düzeyine göre değişiklik gösterdiği sonucuna ulaşılmıştır.
Et et tüketim şekli organik et satın alma yeni gıda fobisi. Meat meat consumption new food phobia organic meat purchasing.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Sağlık Kurumları Yönetimi |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 20 Aralık 2022 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2022 Cilt: 6 Sayı: 3 |
Dergimiz; Türk Medline, Sobiad Atıf Dizini, Türk Eğitim İndeksi, Türkiye Atıf Dizini (Turkiye Citation Index)' te taranmaktadır.
Dergimizin Önceki Editörleri:
2017-2019: Doç. Dr. Rıdvan Karabulut
Dr. Öğr. Üyesi Elif Tuba KOÇ, aniden aramızdan ayrıldığı güne kadar, dergimize Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanında alan editörü olarak önemli katkılar sağladı. Onun çaba ve gayretini, değerli emeğini ve aziz hatırasını saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.