Amaç ve Kapsam

Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, ulusal ve uluslararası düzeyde sağlık bilimleri alanında kaydedilen güncel gelişmeleri aktarmak, özgün bilimsel çalışmaların paylaşılmasını sağlamak, sağlık profesyonellerinin gelişimlerini desteklemek ve sağlık bilimlerinin tüm alanlarında yaygın düzeyde araştırmaların yapılması aracılığıyla insanlığın yaşam konforunun arttırılmasına katkı sağlamaktır. Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, ulusal ve uluslararası düzeyde sağlık alanında araştırma, derleme, olgu gibi makaleleri yayımlayarak bilgi birikimine katkıda bulunmayı amaçlanmaktadır.


2016 yılında yayımlanmaya başlanan Sağlık Bilimleri ve Yaşam Dergisi, 2023 yılından başlayarak Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi adıyla yayınlanmaktadır. Bu dergi İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin bilimsel bir yayın organıdır. Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi yılda üç sayı yayımlayan (Nisan, Ağustos ve Aralık), “çift-kör" hakemlik ilkeleri ile makaleleri değerlendiren, önyargısız, bağımsız ve hakemli uluslararası bir dergidir. Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi Türkçe veya İngilizce yayınları kabul etmektedir. Türkçe yazılarda Türk Dil Kurumu Türkçe Sözlüğü ve yazım kılavuzu esas alınmalıdır. Derginin yayınlanma sürecinde birinci yazar veya sorumlu yazar ile iletişim sağlanır. Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi’ne gönderilen yazılar içinde yazarlara ait herhangi bir bilgi ve kurum bilgisi yer almamalıdır.
Açık erişim. Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi içeriğine tüm araştırmacılar ücretsiz olarak erişebilir. Makale yayımlanmasından Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi yazarlardan herhangi bir ücret talep etmez.

Yayımlanma Ayları
Nisan Ağustos Aralık
Son Güncelleme Zamanı: 22.11.2024 21:50:13

CC-BY-NC Lisans
88x31.png
Creative Commons

The works published in this journal are licensed under the Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
• The Arel University Journal of Health Sciences is an Open Access journal that directly provides the content it publishes for open access. The journal aims to contribute to the support and development of science through the Open Access policy with the content it publishes.
• With the condition of citing the sources in known standards, all uses (such as providing online links, copying, printing, reproducing in any physical medium, distributing, etc.), except for commercial use and content modification, are available through the Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY-NC), unless otherwise specified in the relevant content. To use the content for commercial purposes, permission must be obtained from the journal editor.
You are free to do the following
• You may share, copy, and reproduce this work in any size and format, provided you give appropriate credit.
• The licensor cannot revoke these freedoms as long as you follow the license terms.
Under the following conditions
• Attribution — You must give appropriate credit, provide a link to the license, and indicate if changes were made. You may do so in any reasonable manner, but not in any way that suggests the licensor endorses you or your use.
• Non-Commercial — You may not use this material for commercial purposes.
• No Derivatives — If you remix, transform, or build upon the material, you may not distribute the modified material.
• No additional restrictions — You may not apply legal terms or technological measures that legally restrict others from doing anything the license permits.