Sağlıklı
beslenmenin temelini oluşturan organik hayvansal ürünler, insanların hayvansal
protein ihtiyaçlarının karşılanması açısından oldukça önemli bir yere sahiptir
ve üretimleri gün geçtikçe artmaktadır. Diğer hayvancılık kollarına göre daha
hızlı gelişme gösteren organik tavukçuluk bir taraftan hayvan refahını ön
planda tutarken, diğer taraftan tüketicilere daha sağlıklı ürünler sunmayı
hedefleyen bir yetiştiricilik sistemidir.
Türkiye’de
toplam 119 çiftçi organik hayvancılık yapmakta olup, 19 ilde bulunan 89 çiftçi
organik tavukçulukla uğraşmaktadır. Üretilen organik tavuk eti miktarı toplam
organik et miktarının %93,6’sını meydana getirmektedir. Diğer taraftan toplam
yumurta üretiminin %0,84’ünü organik yumurta oluşturmaktadır. Yakın gelecekte
organik tavukçuluğun güçlenerek gelişimine devam etmesi beklenmektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Hayvansal Üretim (Diğer) |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 1018 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2018 Cilt: 33 Sayı: 2 |
“Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi” yayın hayatına 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle “Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi” adıyla devam etmektedir.