Derleme
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 2018, Cilt: 33 Sayı: 2, 93 - 98, 06.01.1019

Öz

Kaynakça

  • Anonim. (2018) Organik Tarımın Esasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelik. 18.10.2010 tarih ve 27676 sayılı Resmi Gazete. http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2010/08/20100818-4.htm. Erişim tarihi: 02 Ağustos 2018.
  • Altındişli, A., Aksoy U. (2010) Organik Tarımın Dünya’da ve Türkiye’deki Durumu. Türkiye Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi. S: 213-227.
  • Bölükbaşı, C., Emsen H. (2010) Organik Hayvancılık. Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, 25240, Erzurum. http://tarimbilgibankasi.com/upload/dosyalar/Organik_Tarim/Organik_ Hayvancilik.pdf. Erişim tarihi: 08 Eylül 2018.
  • Tarım ve Orman Bakanlığı. (2018) 2017 Yılı Organik Hayvancılık Verileri. http://www.tarim.gov.tr/Konular/Bitkisel-Uretim/Organik-Tarim/Istatistikler. Erişim tarihi: 05 Eylül 2018.
  • Öztürk, A.K., Türkoğlu M. (2012) Türkiye'de Organik Tavukçuluk. Lalahan Hay. Araşt. Enst. Derg. 52 (1): 41-50.
  • Öztürk, A.K., Türkoğlu M., Eleroğlu H. (2013) Türkiye’de Organik Hayvansal Üretimde Kanatlı Yetiştiriciliği. Doğu Karadeniz 1. Organik Tarım Kongresi, 26-28 Haziran 2013, Kelkit.

Türkiye’de Organik Hayvancılık İçerisinde Organik Tavukçuluğun Yeri

Yıl 2018, Cilt: 33 Sayı: 2, 93 - 98, 06.01.1019

Öz

Sağlıklı
beslenmenin temelini oluşturan organik hayvansal ürünler, insanların hayvansal
protein ihtiyaçlarının karşılanması açısından oldukça önemli bir yere sahiptir
ve üretimleri gün geçtikçe artmaktadır. Diğer hayvancılık kollarına göre daha
hızlı gelişme gösteren organik tavukçuluk bir taraftan hayvan refahını ön
planda tutarken, diğer taraftan tüketicilere daha sağlıklı ürünler sunmayı
hedefleyen bir yetiştiricilik sistemidir.



 



Türkiye’de
toplam 119 çiftçi organik hayvancılık yapmakta olup, 19 ilde bulunan 89 çiftçi
organik tavukçulukla uğraşmaktadır. Üretilen organik tavuk eti miktarı toplam
organik et miktarının %93,6’sını meydana getirmektedir. Diğer taraftan toplam
yumurta üretiminin %0,84’ünü organik yumurta oluşturmaktadır. Yakın gelecekte
organik tavukçuluğun güçlenerek gelişimine devam etmesi beklenmektedir.

Kaynakça

  • Anonim. (2018) Organik Tarımın Esasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelik. 18.10.2010 tarih ve 27676 sayılı Resmi Gazete. http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2010/08/20100818-4.htm. Erişim tarihi: 02 Ağustos 2018.
  • Altındişli, A., Aksoy U. (2010) Organik Tarımın Dünya’da ve Türkiye’deki Durumu. Türkiye Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi. S: 213-227.
  • Bölükbaşı, C., Emsen H. (2010) Organik Hayvancılık. Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, 25240, Erzurum. http://tarimbilgibankasi.com/upload/dosyalar/Organik_Tarim/Organik_ Hayvancilik.pdf. Erişim tarihi: 08 Eylül 2018.
  • Tarım ve Orman Bakanlığı. (2018) 2017 Yılı Organik Hayvancılık Verileri. http://www.tarim.gov.tr/Konular/Bitkisel-Uretim/Organik-Tarim/Istatistikler. Erişim tarihi: 05 Eylül 2018.
  • Öztürk, A.K., Türkoğlu M. (2012) Türkiye'de Organik Tavukçuluk. Lalahan Hay. Araşt. Enst. Derg. 52 (1): 41-50.
  • Öztürk, A.K., Türkoğlu M., Eleroğlu H. (2013) Türkiye’de Organik Hayvansal Üretimde Kanatlı Yetiştiriciliği. Doğu Karadeniz 1. Organik Tarım Kongresi, 26-28 Haziran 2013, Kelkit.
Toplam 6 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Hayvansal Üretim (Diğer)
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Fatma Yenilmez 0000-0001-5470-7974

Emine Uruk Bu kişi benim 0000-0002-0623-3070

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 1018
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 Cilt: 33 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yenilmez, F., & Uruk, E. (1019). Türkiye’de Organik Hayvancılık İçerisinde Organik Tavukçuluğun Yeri. Çukurova Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi, 33(2), 93-98.
AMA Yenilmez F, Uruk E. Türkiye’de Organik Hayvancılık İçerisinde Organik Tavukçuluğun Yeri. Çukurova Tarım Gıda Bil. Der. Ocak 1019;33(2):93-98.
Chicago Yenilmez, Fatma, ve Emine Uruk. “Türkiye’de Organik Hayvancılık İçerisinde Organik Tavukçuluğun Yeri”. Çukurova Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi 33, sy. 2 (Ocak 1019): 93-98.
EndNote Yenilmez F, Uruk E (01 Ocak 1019) Türkiye’de Organik Hayvancılık İçerisinde Organik Tavukçuluğun Yeri. Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi 33 2 93–98.
IEEE F. Yenilmez ve E. Uruk, “Türkiye’de Organik Hayvancılık İçerisinde Organik Tavukçuluğun Yeri”, Çukurova Tarım Gıda Bil. Der., c. 33, sy. 2, ss. 93–98, 1019.
ISNAD Yenilmez, Fatma - Uruk, Emine. “Türkiye’de Organik Hayvancılık İçerisinde Organik Tavukçuluğun Yeri”. Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi 33/2 (Ocak 1019), 93-98.
JAMA Yenilmez F, Uruk E. Türkiye’de Organik Hayvancılık İçerisinde Organik Tavukçuluğun Yeri. Çukurova Tarım Gıda Bil. Der. 1019;33:93–98.
MLA Yenilmez, Fatma ve Emine Uruk. “Türkiye’de Organik Hayvancılık İçerisinde Organik Tavukçuluğun Yeri”. Çukurova Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi, c. 33, sy. 2, 1019, ss. 93-98.
Vancouver Yenilmez F, Uruk E. Türkiye’de Organik Hayvancılık İçerisinde Organik Tavukçuluğun Yeri. Çukurova Tarım Gıda Bil. Der. 1019;33(2):93-8.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi” yayın hayatına 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle “Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi” adıyla devam etmektedir.


logo_224x57_white.gif       ResearchBib User Pictureroot indexing ile ilgili görsel sonucu