Dergimizin Telif Hakkı Politikası: Yazarlar, GASTROIA'da yayınlanan çalışmalarının telif hakkına sahiptirler. Dergimize cilt/sayı ve sayfa sayısı gibi bilgiler ile atıf yapmak suretiyle yazarlar, yayınladıkları materyalleri daha sonra ticari amaç dışında başka bir yerde (academia.edu; vb.) belirterek çoğaltabilirler. Yayınlanmış materyali çoğaltmak isteyen üçüncü taraflar, izin için dergi editörlüğüne başvurumalıdır.
Dergimizin Açık Erişim Politikası: GASTROIA, Creative Commons Atıf-GayrıTicari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0) lisansı (Atıf-GayriTicari 2.0/CC BY-NC 2.0) altında açık erişimlidir. Creative Commons Atıf-GayrıTicari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0) lisansı, eserin ticari kullanım dışında her boyut ve formatta paylaşılmasına, kopyalanmasına, çoğaltılmasına ve orijinal esere uygun şekilde atıfta bulunmak kaydıyla yeniden düzenleme, dönüştürme ve eserin üzerine inşa etme dâhil adapte edilmesine izin verir. Bu, açık erişimli bir dergidir yani tüm içerik, kullanıcı veya kurumu tarafından ücretsiz olarak kullanılabilir. Kullanıcıların, yayıncıdan veya yazardan önceden izin almaksızın makalelerin tam metinlerini okumasına, indirmesine, kopyalamasına, yazdırmasına, aramasına veya bağlantı vermesine veya başka herhangi bir yasal amaç için kullanmasına izin verilir. Bu, Budapeşte Açık Erişim Girişimi'nin açık erişim tanımına uygundur.
CC BY-NC lisansına sahip makalelerde şu serbestlikleri tanır:
Paylaş. Eseri her ortam veya formatta kopyalayabilir ve yeniden dağıtabilirsiniz.
Karıştır, aktar ve mevcut eserin üzerine inşa et.
Lisans şartlarını yerine getirdiğiniz sürece, lisans sahibi bu özgürlükleri (belirtilen hakları) iptal edemez.
Aşağıdaki şartlara uyulmalıdır:
Atıf. uygun referans vermeli, lisansa bağlantı sağlamalı ve değişiklik yapıldıysa bilgi vermelisiniz. Bunları uygun bir şekilde yerine getirebilirsiniz fakat bu, lisans sahibinin sizi ve kullanım şeklinizi onayladığını göstermez.
Bu materyali ticari amaçlarla kullanamazsınız. Ek sınırlamalar yoktur. Lisansın sağladığı izinlerin kullanımını kanunen kısıtlayacak yasal koşullar ya da teknolojik önlemler uygulayamazsınız.
Dergimiz bilimsel araştırmaları halka ücretsiz sunmanın bilginin küresel paylaşımını artıracağı ilkesini benimseyerek, içeriğine anında açık erişim sağlamaktadır.
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.