Tam tane tahıllar diyet lifi,
vitaminler, mineraller ve birçok biyoaktif bileşenler için iyi bir kaynaktır.
Biyoaktif bileşenler tahıllar ve tahıl ürünleri gibi birçok gıdada küçük
miktarlarda bulunan ekstra beslenme bileşenleridir. Bu maddeler insan sağlığına
oldukça faydalıdır ancak insan vücudu için esansiyel değildir. Ferulik asit,
sinapik asit ve p-koumarik asit tahıllarda en yaygın olarak bulunan fenolik
asitlerdir. Sinapik asit tahıl tanesin dış tabakalarında lokalize olmuş bir
sinnamik asit türevidir. Antioksidan, antimikrobiyel, antiinflamatuar ve
antikanser etkiye sahip olan sinapik asit tahıllarda önemli biyoaktif bileşenlerden
biridir. Sinapik asit ve türevlerinin güçlü antioksidan özellikleri nedeniyle
gıda işleme, kozmetik sanayi ve ilaç endüstrisinde kullanımı önerilmektedir.
Tam tane tahıllar biyoaktif bileşen sinapik asit antioksidan aktivite
Whole
grain cereals are a good source of dietary fiber, vitamins, minerals and
bioactive compounds. Bioactive compounds are extra nutritional compounds that
typically occur in small quantities in many foods such as cereals and cereal
products. These substances
are very beneficial to human health but are not essential for the human body.
Common phenolic acids found in the grain products were
ferulic acid, sinapic acid, and p-coumaric acid. Sinapic acid is a cinnamic acid derivative and is concentrated
in the outer layers of the grain. Sinapic acid is one of important bioactive
compounds in cereals and shows antioxidant, antimicrobial, anti-inflammatory
and anticancer activity. Mainly
due to sinapic acid and its derivatives antioxidative activity, these compounds
have been suggested for potential use in food processing, cosmetics, and the
pharmaceutical industry.
Whole-grains bioactive compound sinapic acid antioxidant activity
Bölüm | Makaleler |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Mart 2015 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2015 |