ISSN: 1300-3070
e-ISSN: 1309-6273
Başlangıç: 1976
Yayımcı: Gıda Teknolojisi Derneği
Kapak Resmi
 

“GIDA / THE JOURNAL OF FOOD” Gıda Bilimi ve Gıda Teknolojisinin tüm alanlarında makaleler yayınlayan uluslararası indekslerde taranan hakemli bir dergidir.


GIDA Dergisi, Gıda Teknolojisi Derneği'nin yayın organıdır. Dergi, yılda 6 kez yayınlanan bilimsel ve hakemli dergiler kategorisindedir. Gıda Dergisi, tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi ve kontrolü, bunlardan modern yöntemlerle ürün elde edilmesi, yan ürün ve artıkların gerektiği biçimde değerlendirilmesi, analiz ve kontrollerine ilişkin teknolojik, mikrobiyolojik ve ekonomik sorunların belirlenmesi ve çözüm yolları, beslenme sorunları ve çözüm yollarının kamuoyuna ve kamu kuruluşlarına iletmek ve işbirliğinde bulunmak amacıyla bir yayın organına duyulan gereksinim üzerine ilk kez 1976 yılında yayınlanmaya başlamıştır. Dergi, bu tarihten itibaren düzenli olarak yayınlanmaktadır.


GIDA Dergisi aşağıdaki veritabanlarında indekslenmektedir.

Academic Resource IndexIIJIF
BASE (Bielefeld Academic Search Engine)Index Copernicus
CAB AbstractsInfobase Index
CABI (CAB Direct)JIFACTOR
CiteFactorJournal Factor
COSMOSJournal Index
CrossRefOCLS WorldCat
DIIFResearch Impact Factor
DOAJ
Scholarsteer
EBSCO Host
Scientific Indexing Services (SIS)
FAO Agris
Scientific World Index (Sciwindex)
Food Science and Technology Abstracts (FSTA)
Scilit
Google Scholar (h- index: 28)TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin
İdealonline

2024 - Cilt: 49 Sayı: 5

Diğer Dizinler

Academic Resource Index

IIJIF

BASE (Bielefeld Academic Search Engine)

Index Copernicus

CAB Abstracts

Infobase Index

CABI (CAB Direct)

JIFACTOR

CiteFactor

Journal Factor

COSMOS

Journal Index

CrossRef

OCLS WorldCat

DIIF

Research Impact Factor
DOAJ

Scholarsteer

EBSCO
Scientific Indexing Services (SIS)

FAO Agris

Scientific World Index (Sciwindex)

Food Science and Technology Abstracts (FSTA)

Scilit

Google Scholar (h- index: 28)

TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin

İdealonline

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/