“GIDA / THE JOURNAL OF FOOD” Gıda Bilimi ve Gıda Teknolojisinin tüm alanlarında makaleler yayınlayan uluslararası indekslerde taranan hakemli bir dergidir.
GIDA Dergisi, Gıda Teknolojisi Derneği'nin yayın organıdır. Dergi, yılda 6 kez yayınlanan bilimsel ve hakemli dergiler kategorisindedir. Gıda Dergisi, tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi ve kontrolü, bunlardan modern yöntemlerle ürün elde edilmesi, yan ürün ve artıkların gerektiği biçimde değerlendirilmesi, analiz ve kontrollerine ilişkin teknolojik, mikrobiyolojik ve ekonomik sorunların belirlenmesi ve çözüm yolları, beslenme sorunları ve çözüm yollarının kamuoyuna ve kamu kuruluşlarına iletmek ve işbirliğinde bulunmak amacıyla bir yayın organına duyulan gereksinim üzerine ilk kez 1976 yılında yayınlanmaya başlamıştır. Dergi, bu tarihten itibaren düzenli olarak yayınlanmaktadır.
GIDA Dergisi aşağıdaki veritabanlarında indekslenmektedir.
Academic Resource Index | IIJIF |
BASE (Bielefeld Academic Search Engine) | Index Copernicus |
CAB Abstracts | Infobase Index |
CABI (CAB Direct) | JIFACTOR |
CiteFactor | Journal Factor |
COSMOS | Journal Index |
CrossRef | OCLS WorldCat |
DIIF | Research Impact Factor |
DOAJ | Scholarsteer |
EBSCO Host | Scientific Indexing Services (SIS) |
FAO Agris | Scientific World Index (Sciwindex) |
Food Science and Technology Abstracts (FSTA) | Scilit |
Google Scholar (h- index: 28) | TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin |
İdealonline |