DERGİNİN GENEL İLKESİ
"GIDA" dergisi, Gıda Teknolojisi Derneği tarafından yayınlanmaktadır. Derginin amacı, gıda bilimi ve teknolojisinin farklı alanlarında elde edilen bilimsel gelişmelerin; saygın ve hakemli bir dergi yayıncılığı anlayışı ile bilim adamları, araştırıcılar ve gıda ile ilgilenen diğer kişiler arasında paylaşımının sağlanmasıdır.
Bu deneyimli ve sorumlu dergi, gıda bilimi ve teknolojisinin bütün alanlarında yeterli bilgi katkısı sağlayan Türkçe ve İngilizce makaleleri yayınlar. Makaleler; gıda ile ilgili farklı bilimlerde yeni araştırma sonuçlarını içeren araştırmalar, gıda bilimi ve teknolojisindeki yeni yöntemleri bildiren ya da mevcut verileri yeniden yorumlayan konularda olabilir. Derginin ana hedefi; gıda bilimi ve teknolojisi alanında yapılmış orijinal araştırma ve sağlanmış yeni gelişmeleri paylaşmak olmakla beraber, derleme makaleler ve bilgi paylaşımına yönelik kısa notlar da (short communications) basım için kabul edilir. Önemli bir potansiyeli ya da bulgusu olmayan ve sadece yerel ilgiyi çekecek makaleler basıma kabul edilmez. Ek olarak, ankete dayalı makaleler değerlendirme sürecine alınmayacaktır.
"GIDA" dergisine gönderilen bütün makalelerin, tezler ve kongre sunu özetleri hariç olmak üzere, sadece "GIDA" dergisine gönderilmiş ve makalenin tamamı ya da bir bölümünün herhangi bir dilde daha önceden yayınlanmamış, başka bir dergiye basım için gönderilmemiş ve basım için tüm yazarlardan onay alınmış olması gerekir.
Hayvanların ya da zararlı maddelerin kullanıldığı araştırmalarda "Etik Kurul İzin Belgesi"nin makaleye eklenmesi gerekir. İnsanların denek olarak kullanıldığı araştırma sonuçlarını içeren makalelerde yazar(lar), "insan denemeleri üzerinde yetkili kurul" etik standartlarına ve gözden geçirilmiş Helsinki bildirgesi 1983'e uygunluğunu belgelemeleri gerekir.