BibTex RIS Kaynak Göster

ISPARTA İLİNDE DONDURULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNE YÖNELİK TÜKETİCİ TERCİHLERİ

Yıl 2015, Cilt: 40 Sayı: 2, 77 - 84, 01.04.2015

Öz

-

Kaynakça

  • Yurtman A. 2003. Dondurulmufl Gıda Sektör Raporu. İstanbul Ticaret Odası Etüt ve Arafltırma fiubesi, İstanbul.
  • Keskin G. 2002. Dondurulmufl Gıda. Tarımsal Ekonomi Arafltırma Enstitüsü (TEAE BAKIfi), Sayı:1, Nüsha:2, Ankara.
  • Yönlü T. 2004. Türkiye’de Dondurulmufl Gıda Sektörü: Yapı, Davranıfl, Performans Analizi, Akdeniz Üniversitesi, Antalya.
  • Külekçi M, Topaloğlu A, Aksoy A. 2006. Dondurulmufl Gıda Tüketimini Etkileyen Sosyo- Ekonomik Özelliklerin Belirlenmesi Erzurum İli Örneği. Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Derg., 37(1): 91-101. 5. Hekimoğlu B, Altındeğer M. 2012. Samsun’da Dondurulmufl Gıda Sektör Potansiyeli (Dünya’da ve Türkiye’de Genel Durum). Samsun Gıda Ta- rım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Strateji Gelifltir- me Birimi, Samsun, Türkiye.
  • Datamonitor. 2005. Global Frozen Food Industry Profile. Reference Code: 0199-2236.
  • Aksakal AT. 2011. Dondurulmufl Gıda, Capital Dergisi, 4(11):297.
  • TÜIK. 2014. Sanayi İstatistikleri (http://www. tuik.gov.tr) (Eriflim tarihi 01.04.2014).
  • EİB. 2008. Ege İhracatçı Birlikleri Kayıtları. İzmir, Türkiye.
  • Collins M. 1986. Sampling Consumer Marketing Research Handbook. Elsevier Sci. Pub. Company Inc. 11. Bektafl ZK, Miran B, Uysal ÖK. 2010. Dondurulmufl Gıda Ürünlerine Yönelik Tüketici Tercihleri: İzmir İli Örneği. Ege Üniv. Ziraat Fak. Derg., 47(3): 211-221.
  • Vurufl H. 1997. Dondurulmufl Gıda Tüketimi ve Tüketimi Belirleyen Sosyo-Ekonomik Faktörler: Adana İlinde Bir Yatay Kesit Çalıflması, Ç.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ekonomisi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi, Adana, Türkiye.
  • Gündüz O, Emir M. 2010. Dondurulmufl Gıda Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Analizi: Samsun İli Örneği. HR.Ü.Z.F.Dergisi, 14(3): 15-24.
  • Sarıkaya N. Korkmaz N. 2012. Kültürel Farklılıklarının Dondurulmufl Gıda Tüketim Ka- lıplarına Etkisi: Polonya-Türkiye Karflılafltırması. Tüketim Arafltırmaları Dergisi, 4(1):47-79

CONSUMER PREFERENCES TOWARDS FROZEN FOOD PRODUCTS IN ISPARTA PROVINCE, TURKEY

Yıl 2015, Cilt: 40 Sayı: 2, 77 - 84, 01.04.2015

Öz

This study aimed to investigate consumer preferences towards frozen food products in Isparta province,Turkey. Data which are used in the study are gathered from interviews with 270 families throughface-to-face surveys. Interviewed families are divided to three groups of only buying, only homemade,both buying and homemade. It has determined that believe to prepare in healthier conditions factor isvery effective on homemade consumer group on the other side buying consumer group founded thatprovide time savings, ease of preparation and availability of all season factors effective. When annualconsumption of frozen food per capita based on product groups was analyzed, it was determined thatmuch more of vegetables, meat product and paste product were consumed. It has detected that buyingconsumer groups take more into account production date, brand and company factors. It has beendetermined that television is primary consumers’ information sources for frozen food products. It canbe concluded that interviewed consumer preferred frozen foods as a main dish

Kaynakça

  • Yurtman A. 2003. Dondurulmufl Gıda Sektör Raporu. İstanbul Ticaret Odası Etüt ve Arafltırma fiubesi, İstanbul.
  • Keskin G. 2002. Dondurulmufl Gıda. Tarımsal Ekonomi Arafltırma Enstitüsü (TEAE BAKIfi), Sayı:1, Nüsha:2, Ankara.
  • Yönlü T. 2004. Türkiye’de Dondurulmufl Gıda Sektörü: Yapı, Davranıfl, Performans Analizi, Akdeniz Üniversitesi, Antalya.
  • Külekçi M, Topaloğlu A, Aksoy A. 2006. Dondurulmufl Gıda Tüketimini Etkileyen Sosyo- Ekonomik Özelliklerin Belirlenmesi Erzurum İli Örneği. Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Derg., 37(1): 91-101. 5. Hekimoğlu B, Altındeğer M. 2012. Samsun’da Dondurulmufl Gıda Sektör Potansiyeli (Dünya’da ve Türkiye’de Genel Durum). Samsun Gıda Ta- rım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Strateji Gelifltir- me Birimi, Samsun, Türkiye.
  • Datamonitor. 2005. Global Frozen Food Industry Profile. Reference Code: 0199-2236.
  • Aksakal AT. 2011. Dondurulmufl Gıda, Capital Dergisi, 4(11):297.
  • TÜIK. 2014. Sanayi İstatistikleri (http://www. tuik.gov.tr) (Eriflim tarihi 01.04.2014).
  • EİB. 2008. Ege İhracatçı Birlikleri Kayıtları. İzmir, Türkiye.
  • Collins M. 1986. Sampling Consumer Marketing Research Handbook. Elsevier Sci. Pub. Company Inc. 11. Bektafl ZK, Miran B, Uysal ÖK. 2010. Dondurulmufl Gıda Ürünlerine Yönelik Tüketici Tercihleri: İzmir İli Örneği. Ege Üniv. Ziraat Fak. Derg., 47(3): 211-221.
  • Vurufl H. 1997. Dondurulmufl Gıda Tüketimi ve Tüketimi Belirleyen Sosyo-Ekonomik Faktörler: Adana İlinde Bir Yatay Kesit Çalıflması, Ç.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ekonomisi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi, Adana, Türkiye.
  • Gündüz O, Emir M. 2010. Dondurulmufl Gıda Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Analizi: Samsun İli Örneği. HR.Ü.Z.F.Dergisi, 14(3): 15-24.
  • Sarıkaya N. Korkmaz N. 2012. Kültürel Farklılıklarının Dondurulmufl Gıda Tüketim Ka- lıplarına Etkisi: Polonya-Türkiye Karflılafltırması. Tüketim Arafltırmaları Dergisi, 4(1):47-79
Toplam 12 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA23CP36ZR
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Fatih Yatağan Bu kişi benim

Gökçe Yalçın Bu kişi benim

M Çağla Örmeci Kart Bu kişi benim

Vecdi Demircan

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 40 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yatağan, F., Yalçın, G., Kart, M. Ç. Ö., Demircan, V. (2015). ISPARTA İLİNDE DONDURULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNE YÖNELİK TÜKETİCİ TERCİHLERİ. Gıda, 40(2), 77-84.
AMA Yatağan F, Yalçın G, Kart MÇÖ, Demircan V. ISPARTA İLİNDE DONDURULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNE YÖNELİK TÜKETİCİ TERCİHLERİ. GIDA. Nisan 2015;40(2):77-84.
Chicago Yatağan, Fatih, Gökçe Yalçın, M Çağla Örmeci Kart, ve Vecdi Demircan. “ISPARTA İLİNDE DONDURULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNE YÖNELİK TÜKETİCİ TERCİHLERİ”. Gıda 40, sy. 2 (Nisan 2015): 77-84.
EndNote Yatağan F, Yalçın G, Kart MÇÖ, Demircan V (01 Nisan 2015) ISPARTA İLİNDE DONDURULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNE YÖNELİK TÜKETİCİ TERCİHLERİ. Gıda 40 2 77–84.
IEEE F. Yatağan, G. Yalçın, M. Ç. Ö. Kart, ve V. Demircan, “ISPARTA İLİNDE DONDURULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNE YÖNELİK TÜKETİCİ TERCİHLERİ”, GIDA, c. 40, sy. 2, ss. 77–84, 2015.
ISNAD Yatağan, Fatih vd. “ISPARTA İLİNDE DONDURULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNE YÖNELİK TÜKETİCİ TERCİHLERİ”. Gıda 40/2 (Nisan 2015), 77-84.
JAMA Yatağan F, Yalçın G, Kart MÇÖ, Demircan V. ISPARTA İLİNDE DONDURULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNE YÖNELİK TÜKETİCİ TERCİHLERİ. GIDA. 2015;40:77–84.
MLA Yatağan, Fatih vd. “ISPARTA İLİNDE DONDURULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNE YÖNELİK TÜKETİCİ TERCİHLERİ”. Gıda, c. 40, sy. 2, 2015, ss. 77-84.
Vancouver Yatağan F, Yalçın G, Kart MÇÖ, Demircan V. ISPARTA İLİNDE DONDURULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNE YÖNELİK TÜKETİCİ TERCİHLERİ. GIDA. 2015;40(2):77-84.

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/