BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 2016, Sayı: 16, 0 - 0, 15.02.2016

Öz

GELENEKSEL İÇECEĞİMİZ HARDALİYENİN FENOLİK BİLEŞENLERİNİN ARAŞTIRILMASI

Yıl 2016, Sayı: 16, 0 - 0, 15.02.2016

Öz

Hardaliye, Trakya bölgesinde üzüm suyunun, hardal tohumu ve vişne yaprağıyla aromalandırılması sonucu elde edilen, alkolsüz, buruk ve ferahlatıcı etkisi ile karakteristik bir içecektir. Bu çalışmada, Tekirdağ Mürefte bölgesinden temin edilen Kalecikkarası, Papazkarası ve Adakarası üzüm çeşitlerinden ürettiğimiz
hardaliyelerin, fenolik bileşik içeriğinin tespit edilmesi amaçlanmıştır. Hardaliyelerde gallik asit, kafeik asit, pkumarik asit, ferulik asit, resveratrol, mirisetin, vanilik asit, siringik asit, naringin, (-)-epikateşin içerikleri
HPLC-DAD metodu ile tespit edilmiştir. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre, Papazkarası ve Kalecikkarası üzüm suyuna laktik asit bakterileri ilave edilerek üretilen hardaliyelerde, toplam fenolik madde içeriği %34 oranında azalırken, Adakarasında ise %47 oranında azaldığı görülmüştür.
Anahtar Kelimeler: Üzüm, Hardaliye, fenolik asitler, flavonoidler, HPLC-DAD.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fatma Faikoğlu Bu kişi benim

Hakan Yavaş Bu kişi benim

Ozan Gürbüz

Nilgün İstek Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 15 Şubat 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Sayı: 16

Kaynak Göster

APA Faikoğlu, F., Yavaş, H., Gürbüz, O., İstek, N. (2016). GELENEKSEL İÇECEĞİMİZ HARDALİYENİN FENOLİK BİLEŞENLERİNİN ARAŞTIRILMASI. Gıda Ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi(16).

by-nc-nd.png?resize=300%2C105&ssl=1
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi  CC BY-NC-ND 4.0 lisansı altında lisanslanmıştır
 Journal of Food and Feed Science-Technology is licensed under CC BY-NC-ND 4.0