Çalışmanın amacı, Gastronomi ve
Mutfak Sanatları Anabilim Dallarında yayınlanmış lisansüstü tezleri
bibliyometri bakış açısıyla irdelemektir. Bu nedenle Sosyal Bilimler
Enstitüleri bünyelerinde faaliyet gösteren Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Anabilim Dalları ve daha önceden faaliyet göstermiş Gastronomi Turizmi Bilim
Dalı’nda yayınlanmış YÖK Ulusal Tez Merkezinde kayıtlı toplam 23 lisansüstü tez
çalışması incelenmiştir. Tezler; Turan (2014) ile Sünnetçioğlu ve diğerlerinin
(2017) çalışmalarında kullandığı “tezlerin yıllara göre dağılımı”, “danışman
unvanı”, “yayınlandığı üniversite”, “yayınlandığı enstitü”, “ilgili anabilim
dalı”, “tezin temel çalışma alanı”, “tezin uygulama bölgesi”, “tezin sayfa
sayısı”, “anahtar kelimeler”, “örneklem grubu”, “örnekleme yöntemi” ve “veri
toplama yöntemi” kriterlerine göre incelenmiştir. Bulgular, hazırlanan tezlerin
sayısının her geçen yıl hızla arttığı ve daha çok Yardımcı Doçent Doktor
unvanındaki akademisyenlerin danışmanlığında hazırlandığını ortaya koymaktadır.
Ayrıca çalışma konularının ağırlıklı olarak “turizm” ve “beslenme” ile
ilişkilendirildiği de elde edilen bulgular arasındadır.
Gastronom ive Mutfak Sanatları Bibliyometri Lisansüstü Tez Çalışmaları
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Turizm (Diğer) |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 27 Temmuz 2018 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2018 Ek Sayı 1 |
Değerli Araştırmacılar,
Dergimize gönderilen çalışmalar geliş sırasına ve konusuna göre öncelikle editör değerlendirmesinden geçmekte, editör görüşü doğrultusunda hakem değerlendirmesine karar verilmektedir. Değerlendirme süreci tamamlanan çalışmalar da aynı şekilde değerlendirmenin tamamlanma tarihlerine, türlerine ve kapsamlarına göre yayıma kabul edilmektedir. Bu yüzden GTAD'a gönderilen çalışmaların herhangi bir sayıda yayıma kabul edileceğinin planlanarak önerilmemesi gerektiğini tekrar hatırlatmak isteriz. Detaylı bilgi için yayın politkası incelenebilir.