Hakkında
Hakkında
Trendler
DOI Hizmeti
Konular
Dergiler
Yayıncılar
Tümü
Üniversite
Kamu
EAH
Dernek
Vakıf
Meslek Odası
Firma
Şahıs
Sendika
Araştırmacılar
Dergi Sihirbazı
Yardım
Duyurular
Geliştirmeler
Yol Haritası
Türkçe
Turkish
English
Yönetici Paneli
Kullanıcı Paneli
Bilimsel Yayın Koordinatörü Paneli
Dergilerim
Araştırmalarım
Takiplerim
Profil
Çıkış
Giriş
Celil Çakıcı
Prof. Dr.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ
Yayın
28
Hakemlik
23
CrossRef Atıf
11
TR Dizin Atıf
88
28
Yayın
23
Hakemlik
11
CrossRef Atıf
88
TR Dizin Atıf
0000-0002-9192-1969
18433331400
Takip Et
Takip Ediyorsunuz
Profilimi Düzenle
Takipçi
Takip Edilen
Hakkında
Yayınlar
Görevler
Atıf
Uzmanlık Alanları
Turizm Politikası
Bütünleşik Pazarlama İletişimi
Turizm Pazarlaması
Turizm Yönetimi
Kurum
MERSİN ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ
Popüler Yayınları
ŞANLIURFA’DA KÜLTÜR TURLARINA KATILAN YERLİ TURİSTLERİN ANLIK SATIN ALMA DAVRANIŞLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Yazarlar:
A. Celil Çakıcı
,
Murat Özdamar
Yayın Bilgisi: 2014 ,
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
DOI: 10.31795/baunsobed.664045
ATIF
0
FAVORİ
2
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
732
0
ATIF
2
FAVORİ
732
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dallarında Yayınlanan Tezlerin Bibliyometrik Analizi
Yazarlar: Elanur Şahin, Gürkan Akdağ,
Celil Çakıcı
,
Neslihan Onur
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: -
ATIF
0
FAVORİ
2
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
11800
0
ATIF
2
FAVORİ
11800
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Sürdürülebilir Turizm Gerçekten Sürdürülebilir mi? Sürdürülebilir Turizme Yönelik Eleştirel Değerlendirmeler
Yazarlar:
Savaş Evren
,
Emine Şimşek Evren
,
Celil Çakıcı
, Onur Çakır
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
DOI: -
ATIF
0
FAVORİ
2
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2543
0
ATIF
2
FAVORİ
2543
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
TURLARDA TEKNOLOJİ KULLANIMI: TURİSTLER VE TURİST REHBERLERİ GÖZÜYLE BİR DEĞERLENDİRME
Yazarlar:
Seçkin Eser
,
A. Celil Çakıcı
, Duygu Babat,
İsmail Kızılırmak
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
DOI: 10.31795/baunsobed.581982
ATIF
4
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1926
4
ATIF
1
FAVORİ
1926
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Kalabalık Restoran Algısının Davranışsal Niyetlere Etkisi
Yazarlar:
Nurhayat İflazoğlu
,
A. Celil Çakıcı
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
DOI: 10.32958/gastoria.587333
ATIF
0
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
735
0
ATIF
1
FAVORİ
735
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Yayınlar
Sıra Gecelerinde Yaşanan Akış Deneyimi ile Algılanan Otantiklik Arasındaki İlişkinin Kanonik Korelasyonla İncelenmesi
Yazarlar:
A. Vahap Altürk
,
A. Celil Çakıcı
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
DOI: 10.24010/soid.1434179
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
243
0
FAVORİ
243
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Turizm Lisans Programlarının Öğrenim Çıktılarının Akredite Olma Durumuna Göre Karşılaştırılması
Yazarlar:
Ulkar Ibadlı
,
Elif Demir
,
Celil Çakıcı
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Journal of Global Tourism and Technology Research
DOI: 10.54493/jgttr.1447636
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
282
1
FAVORİ
282
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Turizmde Tercihli Muamele Uygulamalarına İlişkin Kavramsal Bir Değerlendirme
Yazarlar:
Elif Demir
,
Celil Çakıcı
Yayın Bilgisi: 2023 ,
Avrasya Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
241
1
FAVORİ
241
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Şizofreni hastaları için Sağlık Eylem Süreci Yaklaşımı temelli fiziksel aktivite envanterinin Türkçeye uyarlanması
Yazarlar:
Zeliha Yaman
,
Önder Sünbül
,
Celil Çakıcı
,
Mualla Yılmaz
Yayın Bilgisi: 2022 ,
Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
DOI: 10.26559/mersinsbd.1064921
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
584
0
FAVORİ
584
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Yapay Zekalı Hizmet Robotlarına Yönelik Etik Hususlar
Yazarlar:
Seden Doğan
,
Celil Çakıcı
Yayın Bilgisi: 2022 ,
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: 10.32572/guntad.1009648
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1492
1
FAVORİ
1492
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
İlaç Sektöründe Etiğin Kurumsallaşması: Satış Temsilcilerinin Algıları Üzerine Bir Araştırma
Yazarlar:
Rıza Feridun Elgün
,
Ayşehan Çakıcı
,
Celil Çakıcı
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1096
0
FAVORİ
1096
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Turizm Açısından Farklı Gelişmişlik Düzeylerindeki Destinasyonlarda Halkın Turizm Algısı ve Turizme Desteği
Yazarlar:
Murat Özdamar
,
Celil Çakıcı
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Turizm Akademik Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
578
1
FAVORİ
578
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Yöneticiler Perspektifinden Otel Sadakat Programları Üzerine Bir Değerlendirme
Yazarlar:
İlayda Akkuş
,
Celil Çakıcı
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Yaşar Üniversitesi E-Dergisi
DOI: 10.19168/jyasar.800673
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
578
1
FAVORİ
578
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
BEDEN KİTLE İNDEKSİNE GÖRE RESTORAN MÜŞTERİLERİNDE SAĞLIK DEĞERİNİN LEZZET DAVRANIŞINA ETKİSİ: KAYSERİ’DE BİR ARAŞTIRMA
Yazarlar:
A. Celil Çakıcı
,
Erşan Yıldız
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
839
0
FAVORİ
839
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Turizm İşletmelerinde Sadakat Programları
Yazarlar:
İlayda Akkuş
,
Celil Çakıcı
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Avrasya Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
844
1
FAVORİ
844
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Bahşiş Dağıtım Sistemlerinin Adalet Algısı Üzerine Bir Ölçek Uyarlama Çalışması
Yazarlar:
Oya Yıldırım
,
Seçkin Eser
,
Celil Çakıcı
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Turizm Akademik Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
3171
0
FAVORİ
3171
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
İşin Anlamlılığının Sapma Davranışı ve Performansa Etkisi
Yazarlar:
Ceren Evcimen
,
Ayşehan Çakıcı
,
Celil Çakıcı
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi
DOI: 10.29249/selcuksbmyd.783528
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1325
1
FAVORİ
1325
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
THE IMPACT OF HEALTH VALUE ON FOOD CHOICE IN RESTAURANT CUSTOMERS: A COMPARISON IN TERMS OF BODY-MASS INDEX (BMI)
Yazarlar:
A. Celil Çakıcı
,
Erşan Yıldız
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Journal of Awareness
DOI: 10.26809/joa.5.020
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
724
0
FAVORİ
724
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Kalabalık Restoran Algısının Davranışsal Niyetlere Etkisi
Yazarlar:
Nurhayat İflazoğlu
,
A. Celil Çakıcı
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
DOI: 10.32958/gastoria.587333
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
735
1
FAVORİ
735
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Sürdürülebilir Turizm Gerçekten Sürdürülebilir mi? Sürdürülebilir Turizme Yönelik Eleştirel Değerlendirmeler
Yazarlar:
Savaş Evren
,
Emine Şimşek Evren
,
Celil Çakıcı
, Onur Çakır
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
DOI: -
FAVORİ
2
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2543
2
FAVORİ
2543
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Doğu Akdeniz Bölgesi Dört ve Beş Yıldızlı Şehir Otellerinde İşgören Devir Hızı Üzerine Bir Araştırma
Yazarlar: Kamil Unur, Mehmet Günay,
A. Celil Çakıcı
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
DOI: 10.24010/soid.600428
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1109
1
FAVORİ
1109
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
The mediation role of academic procrastination on the effect of the university students’ long-term orientation to career intention in the tourism industry
Yazarlar:
Mahmut Baltacı
,
A. Celil Çakıcı
, Beril Dönmez
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Journal of Tourism Theory and Research
DOI: 10.24288/jttr.550746
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1037
0
FAVORİ
1037
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
TURLARDA TEKNOLOJİ KULLANIMI: TURİSTLER VE TURİST REHBERLERİ GÖZÜYLE BİR DEĞERLENDİRME
Yazarlar:
Seçkin Eser
,
A. Celil Çakıcı
, Duygu Babat,
İsmail Kızılırmak
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
DOI: 10.31795/baunsobed.581982
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1926
1
FAVORİ
1926
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
TÜRK ESNAFIN SURİYELİ MÜLTECİ ESNAF HAKKINDAKİ TUTUMU: MERSİN'DE BİR ARAŞTIRMA
Yazarlar:
Aysehan Cakici
, Senay Yilmaz,
A. Celil Cakici
Yayın Bilgisi: 2018 ,
PressAcademia Procedia
DOI: 10.17261/Pressacademia.2018.918
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1775
0
FAVORİ
1775
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dallarında Yayınlanan Tezlerin Bibliyometrik Analizi
Yazarlar: Elanur Şahin, Gürkan Akdağ,
Celil Çakıcı
,
Neslihan Onur
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: -
FAVORİ
2
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
11800
2
FAVORİ
11800
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
RESTORAN MÜŞTERİLERİNİN SAĞLIK BİLİNCİNİN SAĞLIKLI YEME DAVRANIŞINA ETKİSİ
Yazarlar:
A.celil Çakıcı
,
Erşan Yıldız
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi
DOI: 10.30783/nevsosbilen.338259
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2754
1
FAVORİ
2754
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Lisans Düzeyindeki Turizm Rehberliği Öğrencilerinin Mesleğe Dönük Tutumlarına Göre Kümelendirilmesi
Yazarlar:
Celil Çakıcı
, Seçkin Eser
Yayın Bilgisi: 2017 ,
Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
800
0
FAVORİ
800
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE İNOVASYON VE SÜRDÜRÜLEBİLİR REKABET ÜSTÜNLÜĞÜ İLİŞKİSİ
Yazarlar:
A. Celil Çakıcı
,
Harun Çalhan
,
Kurtuluş Karamustafa
Yayın Bilgisi: 2016 ,
Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
4842
0
FAVORİ
4842
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Algılanan Örgütsel Desteğin Örgütsel Vatandaşlık Davranışlarına Etkisinde Örgütsel Stresin Aracılık Rolü: Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Bir Araştırma
Yazarlar: Yılmaz Akgündüz,
A. Celil Çakıcı
Yayın Bilgisi: 2016 ,
Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1039
0
FAVORİ
1039
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Dağcılık Turizmine Katılımda Dikkate Alınan Hususlar Üzerine Bir Araştırma
Yazarlar:
A. Celil Çakıcı
,
Gülser Yavuz
,
Metin Çiçek
Yayın Bilgisi: 2014 ,
Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2547
1
FAVORİ
2547
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
ŞANLIURFA’DA KÜLTÜR TURLARINA KATILAN YERLİ TURİSTLERİN ANLIK SATIN ALMA DAVRANIŞLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Yazarlar:
A. Celil Çakıcı
,
Murat Özdamar
Yayın Bilgisi: 2014 ,
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
DOI: 10.31795/baunsobed.664045
FAVORİ
2
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
732
2
FAVORİ
732
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Turist – Turizmci Etkileşimi: Yerli Turistlerin Turizm İşletmecilerine ve Çalışanlarına Bakış Açıları Üzerine Keşifsel Bir Araştırma
Yazarlar: Beril Dönmez,
A Celil Çakıcı
Yayın Bilgisi: 2013 ,
Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1116
1
FAVORİ
1116
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Otel İşletmeciliğinde Pazarlama Anlayışının Gelişimi
Yazarlar:
Celil Çakıcı
Yayın Bilgisi: 1995 ,
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1005
1
FAVORİ
1005
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Makalelerin Yayımlandığı Dergiler
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi
Avrasya Turizm Araştırmaları Dergisi
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
Journal of Awareness
Journal of Global Tourism and Technology Research
Journal of Tourism Theory and Research
Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Dergisi
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi
Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi
Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
PressAcademia Procedia
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
Turizm Akademik Dergisi
Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi
Yaşar Üniversitesi E-Dergisi
Kurul Üyeliği
Akademik Turizm Analizi Dergisi
Avrasya Turizm Araştırmaları Dergisi
Aydın Gastronomy
Journal of Global Tourism and Technology Research
Karadeniz Turizm Araştırmaları Dergisi
Kocatepe Turizm Araştırmaları Dergisi
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
Ticaret, Turizm ve Gastronomi Araştırmaları Dergisi
Turizm Akademik Dergisi
Uluslararası Global Turizm Araştırmaları Dergisi
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
Hakemlik
Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Akademik İncelemeler Dergisi
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi
Aydın Gastronomy
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Erciyes Akademi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Journal of Hospitality and Tourism Issues
Journal of Tourism Leisure and Hospitality
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi
Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
Turizm Akademik Dergisi
Yayınlar
Doğu Akdeniz Bölgesi Dört ve Beş Yıldızlı Şehir Otellerinde İşgören Devir Hızı Üzerine Bir Araştırma
Yazarlar: Kamil Unur, Mehmet Günay,
A. Celil Çakıcı
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
DOI: 10.24010/soid.600428
ATIF
3
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1109
3
ATIF
1
FAVORİ
1109
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
The mediation role of academic procrastination on the effect of the university students’ long-term orientation to career intention in the tourism industry
Yazarlar:
Mahmut Baltacı
,
A. Celil Çakıcı
, Beril Dönmez
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Journal of Tourism Theory and Research
DOI: 10.24288/jttr.550746
ATIF
2
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1037
2
ATIF
0
FAVORİ
1037
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
TURLARDA TEKNOLOJİ KULLANIMI: TURİSTLER VE TURİST REHBERLERİ GÖZÜYLE BİR DEĞERLENDİRME
Yazarlar:
Seçkin Eser
,
A. Celil Çakıcı
, Duygu Babat,
İsmail Kızılırmak
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
DOI: 10.31795/baunsobed.581982
ATIF
4
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1926
4
ATIF
1
FAVORİ
1926
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
RESTORAN MÜŞTERİLERİNİN SAĞLIK BİLİNCİNİN SAĞLIKLI YEME DAVRANIŞINA ETKİSİ
Yazarlar:
A.celil Çakıcı
,
Erşan Yıldız
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi
DOI: 10.30783/nevsosbilen.338259
ATIF
2
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2754
2
ATIF
1
FAVORİ
2754
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
İnteraktif Rehber Aracı
Panel tanıtımını görmek istiyorsanız Turu Başlat' a tıklayabilirsiniz.
Turu Başlat