Dergi Kurulları

EDİTÖR

Prof. Dr. Kamil BOSTAN İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Gastronomi, Mutfak Sanatları, Dünya Mutfakları, Geleneksel Yemek, Gastronomik Trendler, Gıda Bilimleri, Et Teknolojisi, Gıda Mikrobiyolojisi, Süt Teknolojisi, Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi

Editör Yardımcısı

Dr. Çiğdem MUŞTU CEYLAN BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Gıda Bilimleri, Gıda Ambalajlama, Saklama ve İşleme, Gıda Teknolojileri
Dr. Öğr. Üyesi Ali ILGAZ KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Turizm Yönetimi, Gastronomi Turizmi

EDİTÖR KURULU

Prof. Dr. Ali AYDIN İstanbul Uiniversitesi-Cerrahpaşa Türkiye Web
Moleküler Genetik, Gıda Bilimleri, Et Teknolojisi, Fermantasyon Teknolojisi, Gıda Ambalajlama, Saklama ve İşleme, Gıda Biyoteknolojisi, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Teknolojileri, Süt Teknolojisi
Doç. Dr. Artun YIBAR ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ, VETERİNER FAKÜLTESİ, BESİN-GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ, VETERİNERLİK BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI Türkiye
Bakteriyoloji, Et Teknolojisi, Fermantasyon Teknolojisi, Gıda Ambalajlama, Saklama ve İşleme, Gıda Mikrobiyolojisi, Süt Teknolojisi, Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Prof. Dr. Beyza Hatice ULUSOY YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ Güney Kıbrıs Rum Kesimi
Et Teknolojisi, Fermantasyon Teknolojisi, Gıda Güvenliği, İzlenebilirliği, Sertifikasyonu ve Özgünlüğü, Gıda Mikrobiyolojisi, Süt Teknolojisi
Prof. Dr. Kamil BOSTAN İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Gastronomi, Mutfak Sanatları, Dünya Mutfakları, Geleneksel Yemek, Gastronomik Trendler, Gıda Bilimleri, Et Teknolojisi, Gıda Mikrobiyolojisi, Süt Teknolojisi, Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Dr. Çiğdem MUŞTU CEYLAN BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Gıda Bilimleri, Gıda Ambalajlama, Saklama ve İşleme, Gıda Teknolojileri
Öğretim Görevlisi Tolgahan TABAK KARABUK UNIVERSITY Türkiye Web

Aşçılık alanında, ortaokul, lise ve ön lisans eğitimlerini tamamlamış, konaklama işletmeciliği alanında
lisans ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yüksek lisans tez çalışmasını tamamlamıştır. Toplamda
23 yıl boyunca Michelin, Luxury, Zagat ve Diamond gibi önde gelen kuruluşlarda yurt içinde ve yurt
dışında çalışmıştır.
Gıda üretimi, menü tasarımı, finans, kurulum, organizasyon ve eğitim konularında ulusal ve uluslararası
düzeyde işletmelerde projeler yürütmüş ve geliştirmiştir. Uluslararası Luxury Collection konaklama
işletmelerinde Sous Chef, Executive Sous Chef, Chef & Beverage Direktör görevlerinde bulunmuştur.
Ayrıca, Türkiye'nin önde gelen özel sektör temsilcileri ve kamu birimlerinin yiyecek içecek alanlarında
yatırım danışmanlığı, kurulum, tasarım, iş geliştirme ve iş tasarımı projeleri üzerinde çalışmaktadır.
Akademik alanda ise 3 yıl boyunca Türkiye'de gastronomi alanında öncülük eden ders ve projeleri
yönetmiş. Şu anda Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları
bölümünde akademisyen olarak görev yapmaktadır.
Turizm Bakanlığı, Avrupa Birliği Projeleri ve TÜBİTAK'ın desteklediği projelerde araştırmacı ve
danışman olarak görev almıştır. Gıda tasarımı, endüstriyel ekipman tasarımı, iş tasarımı, kurulum tasarımı
ve iklim değişikliği-gastronomi alanlarında sektöre yönelik proje ve akademik çalışmalar yürütmektedir. 

Aşçılık, Sürdürülebilir Gastronomi, Yaratıcı Mutfak Uygulamaları, Gıda Tüketimi
Doç. Dr. İlkay YILMAZ Başkent Üniversitesi Türkiye
Gastronomi, Fonksiyonel Gıdalar, Gastronomik Trendler, Mutfak Planlama, Gıda Bilimleri, Gıda Teknolojileri
Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı TEKİNER Bir kuruma bağlı değildir Türkiye

Dr. İsmail Hakkı Tekiner, Asst. Prof., received a B.Sc. degree in chemical engineering and a Ph.D. in food engineering. He stayed at the Ansbach University of Applied Sciences, Ansbach, Germany as guest lecturer and researcher from September 2022 to July 2023. He currently works as an academic in Istanbul, Türkiye. His philosophical underpinnings are based on innovative multi-disciplinary partnerships and novel research topics through exploratory strategies. His primary interests mainly cover food safety and sustainability, food and nutrition, food microbiology and food chemistry. He has refereed international publications on climate change, antibiotic resistance, food allergenicity, and health effects of natural biomolecules on human health, as well as editorial and professional memberships in national and international scientific societies and journals, including the International Global Harmonization Initiative (GHI). Working with international research groups is a matter of course for Dr. Tekiner. He has been involved in international projects related to food safety, sustainability and public health as a researcher and project coordinator, including the Turkish-German Scientific Co-operation Programme (INTENC) and EU Horizon 2020 Era-net FOS/SUSFOOD2 “IPSUS-Climate smart food innovation using plant and seaweed proteins from upcycled sources” in progress. He also completed two projects funded by the Turkish Scientific and Research Foundation 2237-A Programme and research projects funded by Turkish Universities’ research programmes (BAP), respectively. Dr. Tekiner supervised master theses on his primary fields of interest.

Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Güvenliği, İzlenebilirliği, Sertifikasyonu ve Özgünlüğü, Gıda Kimyası ve Gıda Sensör Bilimi, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Sürdürülebilirliği
Dr. Öğr. Üyesi Ali ILGAZ KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Turizm Yönetimi, Gastronomi Turizmi

BİLİM KURULU

Prof. Dr. Uğur GÜNŞEN BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ, TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ ANABİLİM DALI Türkiye
Beslenme Bilimi, Halk Sağlığı Beslenmesi, Gıda Mikrobiyolojisi
Prof. Dr. Sühendan MOL İstanbul Üniveristesi Türkiye
Gıda Bilimleri, Gıda Güvenliği, İzlenebilirliği, Sertifikasyonu ve Özgünlüğü, Su Ürünleri Teknolojileri
Prof. Dr. Mustafa NİZAMLIOĞLU İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Beslenme ve Diyetetik, Gıda Güvenliği, İzlenebilirliği, Sertifikasyonu ve Özgünlüğü, Gıda Mikrobiyolojisi, Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Doç. Dr. Sibel ÖNÇEL GÜLER ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Gastronomi, Mutfak Kültürü, Mutfak Tarihi, Türk Mutfağı, Yöresel Mutfaklar, Gıda Pazarlaması
Doç. Salim İBİŞ İstanbul Galata Üniversitesi Türkiye
Turizm, Gastronomi, Sürdürülebilir Gastronomi, Gastronomi Turizmi
Doç. Dr. Reha KILIÇHAN Kayseri Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Türkiye Web

Reha Kılıçhan was born in Istanbul (1986) and grew up in Alanya (1993-2003). He received his bachelor’s degree from Erciyes University (2005-2009), his master's degree from Nevşehir University (2010-2012), and his Ph.D. in Tourism and Hotel Management from Mersin University (2012-2016). His interest in tourism and gastronomy stems from his work in the tourism industry since childhood. After gaining experience in Turkey, he worked in the United States at Cactus Pete’s Resort Casino in Nevada (2007), Four Seasons Resort Jackson Hole in Wyoming (2008), and Spectrum Fine Jewelry Exotic Gems in Alaska (2011). Following his work in the tourism sector, he joined Erciyes University Faculty of Tourism as a Research Assistant. Kılıçhan has worked in various departments within the same institution. He became an Assistant Professor in the Tourism Guidance Department in 2017, an Assistant Professor in the Gastronomy and Culinary Arts Department in 2019, and an Associate Professor in 2021. He was the Department Head of the Tourism Guidance Department (2018-2019) and the Gastronomy and Culinary Arts Department (2020-2023). Additionally, he has been involved in many academic and administrative commissions within Erciyes University and served as a Senate Member from 2017 to 2023. Kılıçhan has also lectured at institutions such as Cappadocia University and Nuh Naci Yazgan University. In addition to teaching, he has supervised and served on the jury of many theses. He has published numerous book chapters, articles, and conference papers, most related to tourism and gastronomy. Kılıçhan also served as the Chairman of the Board of Directors of the Kayseri Gastronomy and Culinary Arts Association (KAGAD) from 2021 to 2023. Currently, he serves as the Head of Gastronomy and Culinary Arts Department at Kayseri University, Faculty of Applied Sciences, and as the Head of Academic Board and Board Member of the Turkish Chefs Federation (TAFED). He is married and has two children.

Turizm, Gastronomi, Mutfak Kültürü, Mutfak Sanatları, Türk Mutfağı, Gastronomi Turizmi, Gastronomik Trendler, Mutfak Planlama
Doç. Dr. Şaban KARGİGLİOĞLU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
Otel İşletmeciliği, Turizm, Sürdürülebilir Turizm, Turizm Yönetimi, Mutfak Sanatları, Aşçılık, Dünya Mutfakları, Gastronomi Turizmi, Gastronomik Trendler
Prof. Dr. Aybuke CEYHUN SEZGİN ANKARA HACI BAYRAM VELI UNIVERSITY, * Türkiye

Dr. Aybuke CEYHUN SEZGİN  Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden 2001 yılında mezun oldu. Yüksek Lisans Eğitimini 2001-2003 yılları arasında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalında tamamladıktan sonra 2003-2009 yılları arasında Doktora Eğitimini Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalında tamamlamıştır. 2005-2012 yılları arasında Ekonomi Bakanlığı Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği’nde İhracatta Devlet Yardımları Şubesinde Uzman olarak görev yapmıştır. 2012-2018 yılları arasında Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak görev yapmıştır. 2018 yılı Mayıs ayı itibariyle Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmakta iken 2019 yılında Doçent unvanını almıştır. Eylül 2024 tarihi itibariyle Profesör unvanıyla görev yapmaktadır.
Uzmanlık alanı ile ilgili olarak lisans ve lisansüstü düzeyinde çeşitli dersleri yürütmekte, yüksek lisans ve doktora öğrenci danışmanlığı yapmaktadır. Gıda, Gastronomi ve Turizm alanlarında indeksli dergilerde yayınlanmış makaleleri, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok kongrede bildirileri ile bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı bulunmaktadır. Uluslararası ve ulusal konferans, kongre ve sempozyumların bilim kurullarında görev almıştır. Dr. Ceyhun-Sezgin evli ve bir çocuk annesidir.

Turizm, Gıda Ambalajlama, Saklama ve İşleme
Prof. Dr. Bahattin ÖZDEMİR AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Turizm
Prof. Dr. Canan HECER KIBRIS BATI ÜNİVERSİTESİ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
Beslenme Bilimi, Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Doç. Dr. Gülçin ÖZBAY SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
Turizm, Mutfak Tarihi, Aşçılık, Fonksiyonel Gıdalar, Gastronomik Trendler
Prof. Dr. Ayşe GÜREL İNANLI FIRAT ÜNİVERSİTESİ Türkiye

Prof. Dr. Ayşe Gürel İnanlı, Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Lisans eğitimini 1994 yılında Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde tamamladıktan sonra, 1998 yılında aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü’nde su ürünleri avlama ve işleme teknolojisi alanında yüksek lisans derecesini almıştır. Doktora çalışmalarını da Fırat Üniversitesi’nde tamamlayan İnanlı, 2003 yılında “Tuzlanmış ve potasyum sorbat uygulanmış alabalık filetolarının raf ömrü ile sorbat kalıntılarının incelenmesi” başlıklı teziyle doktor unvanını kazanmıştır.
Akademik kariyerine 1996 yılında araştırma görevlisi olarak başlayan Gürel İnanlı, 2004-2012 yılları arasında yardımcı doçent, 2013-2020 yılları arasında doçent olarak görev yapmıştır. 2020 yılından itibaren profesör unvanıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Uzmanlık alanları arasında su ürünleri işleme ve muhafaza teknolojileri, gıda güvenliği ve kalite yönetimi, yenilebilir kaplama teknolojileri ve su ürünlerinin raf ömrü bulunmaktadır.
Gürel İnanlı’nın bilimsel çalışmaları, gıda ve su ürünlerinin işlenmesi ve muhafazası alanındadır. “Sous vide pişirme yöntemiyle balık muhafazası” ve “Karvakrol yüklü nanoemülsiyonların antimikrobiyal etkileri” gibi konular üzerine yaptığı araştırmalar dikkat çekmektedir. Aynı zamanda birçok yüksek lisans ve doktora tezine danışmanlık yapmış ve birçok ulusal ve uluslararası araştırma projesinde yürütücü ve araştırmacı olarak görev almıştır. Prof. Dr. Gürel İnanlı, aynı zamanda yüksek lisans ve doktora öğrencilerine danışmanlık yapmıştır. Yayınladığı makaleler, su ürünleri işleme teknolojileri literatürüne önemli katkılar sağlamıştır. İdari görevleri arasında Su Ürünleri Fakültesi’nde bölüm başkanlığı, fakülte kurulu, yönetim kurulu üyeliği yer almaktadır.

Endüstriyel Mikrobiyoloji , Nanobiyoteknoloji, Nanoteknoloji, Gıda Ambalajlama, Saklama ve İşleme, Gıda Biyoteknolojisi, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Teknolojileri, Avlanma Sonrası Balıkçılık Teknolojileri (Ulaşım dahil)
Prof. Dr. Bahadur BİLALOV ATMU Turizm və qonaqpərvərlik fakültəsi Azerbaycan
Turizm Sosyolojisi, Gastronomi Turizmi
Doktora Mustafa DEDEOĞLU Manisa Celal Bayar Üniversitesi Türkiye
Gıda Teknolojileri, Hububat Teknolojisi
Dr. Öğr. Üyesi Ceyhun UÇUK TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web

Adana’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Adana’da tamamladı. Lisans eğitimini (2010-2014) Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde tamamladı. 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Yurt Dışında Yüksek Lisans ve Doktora Bursu (YLSY)’nu kazanan iki kişiden biri oldu. Aynı yıl Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başladı ve lisans derecesinde misafir öğretim elemanı olarak derslere girdi. 2015 yılında Öğretim Görevlisi olarak Gaziantep Üniversitesi’nde göreve başladı. 2017 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2019 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları ABD’nda doktora eğitimine başladı. 2020 yılında Dünyanın ilk ve tek Gastronomi Bilimleri Üniversitesi olan İtalya’daki “University of Gastronomic Sciences”tan kabul alan ilk Türk araştırmacı oldu ve misafir araştırmacı olarak davet edildi. Pandemi nedeni ile bu araştırmasını yarıda bırakmak zorunda kaldı ve Türkiye’ye döndü. 2022 yılında doktor unvanını aldı.
Alanında yayınlanmış makaleleri, kitap bölümleri, bildirileri, seminerleri, sergileri bulunan Uçuk’un “Gastronomide Tabak Prezantasyonu: Nasıl Estetik Tabaklar Tasarlayabiliriz?” adlı bir kitabı ile ortak editörlüğünü üstlendiği “Uygulamalı Türk Mutfağı” kitabı bulunmaktadır.
Uçuk, doktora araştırma alanı olan deneysel Nörogastronomi araştırmasını Türkiye’de gerçekleştiren ilk akademisyendir.
Avrupa Birliği Projelerinde araştırmacı, danışman ve eğitmen olarak görevler aldı. Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği'nin Kurucu genel sekreterliğini üstlendi. Dünya Nörogastronomi Birliği Üyesi olan Uçuk ayrıca Afrika Şefler Federasyonu onursal üyesidir. Türkiye'de birçok üniversitede davet üzerine dersler veren Uçuk halen Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde görev yapmaktadır. Uçuk, evli ve bir kız babasıdır.

Turizm, Mutfak Tarihi, Aşçılık, Türk Mutfağı, Dünya Mutfakları, Sürdürülebilir Gastronomi, Temel Mutfak Teknikleri, Gastronomi Turizmi, Gastronomik Trendler, Antik Yemekler, Yemek ve Küreselleşme
Dr. Öğr. Üyesi Betül ÖZTÜRK İzmir Ekonomi Üniversitesi Türkiye
Gıda ve Ağırlama Hizmetleri, Gastronomi, Sürdürülebilir Gastronomi, Yaratıcı Mutfak Uygulamaları, Fonksiyonel Gıdalar, Gastronomik Trendler
Prof. Dr. Leyla ÖZGEN Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Türkiye
Sağlık Bilimleri
Prof. Dr. Mustafa SANDIKCI AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ Türkiye
Mutfak Kültürü, Geleneksel Yemek, Gastronomi Turizmi
Prof. Dr. Kutay OKTAY KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Turizm Politikası, Turizm (Diğer)
Prof. Dr. Semra AKAR ŞAHİNGÖZ ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Beslenme Eğitimi, Turizm (Diğer), Aşçılık, Dünya Mutfakları, Gastronomik Trendler
Prof. Dr. Şule AYDIN NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Turizm
Doç. Dr. Osman GÜLDEMİR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ, AŞÇILIK PR. Türkiye Web
Güldemir, Mengen Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi’nde okudu. Ardından Selçuk Üniversitesi, Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği lisans programını tamamladı. Aynı üniversitenin Arap Dili ve Edebiyatı yandal programını bitirdi. Devamında Osmanlı Türkçesi dersleri aldı. Akabinde yine aynı üniversitenin Beslenme Eğitimi yüksek lisans programını “Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin'in Günümüze Uyarlanması” tezi ile tamamlayarak, bilim uzmanı oldu. Doktora derecesini "Klasik ve Modernleşen Osmanlı Yemekleri ve Günümüze Uyarlanması" tezi ile Anadolu Üniversitesi'nden aldı. Yüksek lisans eğitiminde değişim öğrencisi olarak, Kopenhag/Danimarka, Suhr's Metropolitan Üniversitesi’den dersler aldı ve çeşitli sebeplerle farklı ülkelerde bulundu.
Evli olan Güldemir, Anadolu Üniversitesi’nde doçent olarak çalışıyor. “Bir Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin” isimli bir kitabı ve meslekî alanları ile ilgili tamamlanmış çalışmaları olmakla beraber; hâlen mutfak kültürü, yeme-içme eksenli araştırmalarda bulunuyor, bundan mutluluk duyuyor…
Tarım, Yiyecek ve İçeceğin Kültürel Çalışmaları, Ev Ekonomisi, Beslenme Eğitimi, Turizm, Gastronomi, Sürdürülebilir Turizm
Prof. Dr. Hakan TURGUT BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Türkiye
İnsan Kaynakları Yönetimi, Strateji, Yönetim ve Örgütsel Davranış, Strateji, Yönetim ve Organizasyon Eğitimi, Turizm Yönetimi, Mutfak Kültürü, Türk Mutfağı, Geleneksel Yemek, Gastronomi Turizmi
Prof. Dr. Oğuz TÜRKAY SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ Türkiye Web
Turizm Politikası, Turizm Sosyolojisi, Mutfak Sanatları
Prof. Dr. Serkan ŞENGÜL Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Türkiye
Turizm, Gastronomi, Sürdürülebilir Turizm, Turist Davranışı ve Ziyaretçi Deneyimi, Turizm Pazarlaması, Turizm Planlaması, Turizm Yönetimi
Prof. Dr. Skender KACİU University of Prishtina Kosova
Sebze Yetiştirme ve Islahı, Meyve-Sebze Teknolojisi, Organik Tarım
Doç. Dr. Ümit SORMAZ NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ Türkiye
Turizm, Gastronomi, Gastronomi Turizmi
Dr. Öğr. Üyesi Abdullah BADEM KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun oldu (2003). Yüksek lisans derecesini Akdeniz Üniversitesi Gıda Mühendisliği ana bilim dalından (2006), doktora derecesini ise Selçuk Üniversitesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi ana bilim dalından aldı (2015). Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde çalışmaya başladı (2020). Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda, Türkiye’de ilk açılan Pastacılık ve Ekmekçilik programına 2020 yılında ataması yapıldığından bu yana bölümde görevini yerine getirmekte, öğrencilerine ön lisans ve yüksek lisans eğitimi vermeye ve akademik çalışmalarını yürütmeye devam etmektedir.

Çalışmaları gastronomi ve gıda mühendisliği biliminden ekmek, ekşi maya, yiyecek kültürü, yiyecek araştırmaları, yiyeceklerin besin, renk ve tat içerikleri gibi konulardan oluşmaktadır. Gıda ve kültüre dair ne varsa ilgi duymaktadır.

Gastronomi, Hububat Teknolojisi
Doç. Dr. Alev AKPİNAR BORAZAN BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Endüstriyel Biyoteknoloji, Atık Yönetimi, Azaltma, Yeniden Kullanım ve Geri Dönüşüm, Gıda Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Teknolojileri, Fonksiyonel Gıdalar, Gıda Tüketimi, Gıda Bilimleri, Fermantasyon Teknolojisi
Prof. Dr. Celil ÇAKICI MERSİN ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ Türkiye
Turizm Politikası, Bütünleşik Pazarlama İletişimi, Turizm Pazarlaması, Turizm Yönetimi
Doç. Dr. Duran CANKÜL ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ Türkiye
Turizm
Yrd. Doç. Dr. Zehra GÜLSÜNOĞLU KONUŞKAN İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Beslenme ve Diyetetik, Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri
Doç. Dr. Üzeyir KEMENT ORDU UNIVERSITY Türkiye
Turizm, Gastronomi, Rekreasyon Yönetimi, Sürdürülebilir Turizm, Turizm Pazarlaması

Yabancı Dil Editörü

Dr. Esin MOJTAHEDİ İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Türkiye

Gıda mühendisliği-Gastronomi ve mutfak sanatları

Gıda Mühendisliği, Fonksiyonel Gıdalar
Arş. Gör. Nagihan KALINTAŞ ÇAĞLAR İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Türkiye

İstanbul Aydın Üniversitesi- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Gıda Bilimleri, Gıda Bilimleri (Diğer)
Son Güncelleme Zamanı: 12.01.2025 00:49:52



Aksi belirtilmediği sürece, bu sitedeki içerik Creative Commons Attribution 4.0 International lisansı ile lisanslanmıştır. (CC-BY-NC 4.0)

by-nc.png