Slow Food, “iyi, temiz ve adil gıda” felsefesi ile ortaya çıkan çevreyi doğayı ve üreticilerin gelir düzeyini önemseyen bir akımdır.Sürdürülebilirlik ve sosyal adalet konusunda farkındalığı ve bilinç düzeyini artırmayı amaçlayan Slow Food’ un, geleneksel gıdaları koruma altına almayı, biyolojik çeşitliliği korumayı, yemek eğitimi ve yerel ekonomiyi desteklemeyi amaç edindiği görülmektedir.
Bu çalışmada Slow Food akımı sonrası; Gökçeada’da konaklama tesis sayısı,yiyecek içecek işletme sayısı, gelir ve istihdam,turizm çeşitliliği, ulaşım, tanıtım,altyapı ve üst yapı, gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı, ilçe turizminin gelişmesi açısından değerlendirilerek bölge turizminde ne gibi değişikliklerin olduğu tespit edilmeye çalışılmıştır.
Bölüm | Makaleler |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 15 Nisan 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016 Cilt: 11 Sayı: 43 |