BibTex RIS Kaynak Göster

Incidence of Enterobacteriaceae and Salmonella spp. in Poultry By-Product Meal for Sale on Retail Market in Adana and Mersin

Yıl 2016, Cilt: 4 Sayı: 1, 0 - 0, 29.10.2016

Öz

Öz: Mersin ve Adana İlleri yem perakende piyasasından, Mayıs-Ağustos 2012 tarihleri arasında toplanan 95 adet tavuk unu numunesi mikrobiyolojik kaliteleri açısından araştırıldı. Toplam mezofilik aerobik bakteri (TMAB), Enterobacteriaceae ve Salmonella spp. sayımları sırasıyla FDA/BAM (2001), ISO 21528-2 (2004) ve ISO 6579-2005 yöntemlerine göre yapıldı.  Salmonella spp. sayımları Vidas (SLM) REF 30702 yöntemine göre doğrulandı. TMAB, Enterobacteriaceae ve Salmonella spp. sırasıyla 29 (%30,53), 19 (%20) ve 5 (%5,26) örnekte tespit edilmiştir. Gıda zincirinde “çiftlikten sofraya” ilkesine göre hayvan yemleri birincil aşamadır. Bu yüzden, yem endüstrisinde Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP) programı düzenli olarak kontrol edilmelidir.

Anahtar sözcükler: Enterobacteriaceae, Salmonella spp., tavuk unu, yem endüstrisi.

Yıl 2016, Cilt: 4 Sayı: 1, 0 - 0, 29.10.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Halil Yalçın

Bestami Dalkılıç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 29 Ekim 2016
Gönderilme Tarihi 24 Ağustos 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yalçın, H., & Dalkılıç, B. (2016). Incidence of Enterobacteriaceae and Salmonella spp. in Poultry By-Product Meal for Sale on Retail Market in Adana and Mersin. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute, 4(1).
AMA Yalçın H, Dalkılıç B. Incidence of Enterobacteriaceae and Salmonella spp. in Poultry By-Product Meal for Sale on Retail Market in Adana and Mersin. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute. Ağustos 2016;4(1).
Chicago Yalçın, Halil, ve Bestami Dalkılıç. “Incidence of Enterobacteriaceae and Salmonella Spp. In Poultry By-Product Meal for Sale on Retail Market in Adana and Mersin”. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute 4, sy. 1 (Ağustos 2016).
EndNote Yalçın H, Dalkılıç B (01 Ağustos 2016) Incidence of Enterobacteriaceae and Salmonella spp. in Poultry By-Product Meal for Sale on Retail Market in Adana and Mersin. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute 4 1
IEEE H. Yalçın ve B. Dalkılıç, “Incidence of Enterobacteriaceae and Salmonella spp. in Poultry By-Product Meal for Sale on Retail Market in Adana and Mersin”, Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute, c. 4, sy. 1, 2016.
ISNAD Yalçın, Halil - Dalkılıç, Bestami. “Incidence of Enterobacteriaceae and Salmonella Spp. In Poultry By-Product Meal for Sale on Retail Market in Adana and Mersin”. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute 4/1 (Ağustos 2016).
JAMA Yalçın H, Dalkılıç B. Incidence of Enterobacteriaceae and Salmonella spp. in Poultry By-Product Meal for Sale on Retail Market in Adana and Mersin. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute. 2016;4.
MLA Yalçın, Halil ve Bestami Dalkılıç. “Incidence of Enterobacteriaceae and Salmonella Spp. In Poultry By-Product Meal for Sale on Retail Market in Adana and Mersin”. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute, c. 4, sy. 1, 2016.
Vancouver Yalçın H, Dalkılıç B. Incidence of Enterobacteriaceae and Salmonella spp. in Poultry By-Product Meal for Sale on Retail Market in Adana and Mersin. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute. 2016;4(1).