BibTex RIS Kaynak Göster

PHENOLIC COMPOUNDS AND ANTINUTRITIONAL COMPONENTS IN SOYBEAN AND SOYBEAN PRODUCTS

Yıl 2001, Cilt: 7 Sayı: 1, 87 - 93, 01.01.2001

Öz

Soybean's rather rich about the protein and increasing of using place. Soybean and soy protein products have excellent technological properties, however, their utilization is still limited due to the presence of some undesirable color and flavor characteristics and antinutritional components. In this review, phenolic compounds of soybean and soybean products and antinutritional components and remove of these factors was discussed.

SOYA VE ÜRÜNLERİNDE FENOLİK BİLEŞİKLER VE BESLENMEYİ KISITLAYICI FAKTÖRLER

Yıl 2001, Cilt: 7 Sayı: 1, 87 - 93, 01.01.2001

Öz

Protein bakımından zengin bir ürün olan soya fasulyesinin kullanım alanları hızla artmaktadır. Soya ve soya proteini ürünlerinin teknolojik açıdan çok iyi özellikleri olmasına rağmen, bazı istenmeyen renk ve koku karakteristikleri ile yapılarında bulunan beslenmeyi kısıtlayıcı faktörler kullanımını sınırlandırmaktadır. Bu derlemede, soya fasulyesi ve ürünlerindeki fenolik bileşikler ile beslenmeyi kısıtlayıcı faktörler ve bunların giderilmesi konusu üzerinde durulmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makale
Yazarlar

Oğuz Gürsoy

Ramazan Gökçe Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 7 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Gürsoy, O. ., & Gökçe, R. . (2001). SOYA VE ÜRÜNLERİNDE FENOLİK BİLEŞİKLER VE BESLENMEYİ KISITLAYICI FAKTÖRLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 7(1), 87-93.
AMA Gürsoy O, Gökçe R. SOYA VE ÜRÜNLERİNDE FENOLİK BİLEŞİKLER VE BESLENMEYİ KISITLAYICI FAKTÖRLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. Ocak 2001;7(1):87-93.
Chicago Gürsoy, Oğuz, ve Ramazan Gökçe. “SOYA VE ÜRÜNLERİNDE FENOLİK BİLEŞİKLER VE BESLENMEYİ KISITLAYICI FAKTÖRLER”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 7, sy. 1 (Ocak 2001): 87-93.
EndNote Gürsoy O, Gökçe R (01 Ocak 2001) SOYA VE ÜRÜNLERİNDE FENOLİK BİLEŞİKLER VE BESLENMEYİ KISITLAYICI FAKTÖRLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 7 1 87–93.
IEEE O. . Gürsoy ve R. . Gökçe, “SOYA VE ÜRÜNLERİNDE FENOLİK BİLEŞİKLER VE BESLENMEYİ KISITLAYICI FAKTÖRLER”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 7, sy. 1, ss. 87–93, 2001.
ISNAD Gürsoy, Oğuz - Gökçe, Ramazan. “SOYA VE ÜRÜNLERİNDE FENOLİK BİLEŞİKLER VE BESLENMEYİ KISITLAYICI FAKTÖRLER”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 7/1 (Ocak 2001), 87-93.
JAMA Gürsoy O, Gökçe R. SOYA VE ÜRÜNLERİNDE FENOLİK BİLEŞİKLER VE BESLENMEYİ KISITLAYICI FAKTÖRLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2001;7:87–93.
MLA Gürsoy, Oğuz ve Ramazan Gökçe. “SOYA VE ÜRÜNLERİNDE FENOLİK BİLEŞİKLER VE BESLENMEYİ KISITLAYICI FAKTÖRLER”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 7, sy. 1, 2001, ss. 87-93.
Vancouver Gürsoy O, Gökçe R. SOYA VE ÜRÜNLERİNDE FENOLİK BİLEŞİKLER VE BESLENMEYİ KISITLAYICI FAKTÖRLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2001;7(1):87-93.





Creative Commons Lisansı
Bu dergi Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.