Çevrimiçi erişilebilir bir dergidir. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences, gelecekte referans gösterilebilecek ulusal ve uluslararası öncelikli alanlardan bilimsel araştırma sonuçlarını yayınlamayı amaçlamaktadır. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences, Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Tarım Ekonomisi, Tarla Bitkileri, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Tarım Makineleri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme ve Hayvancılık alanlarında makaleler yayınlamayı hedeflemektedir. Bağımsız, çift-kör hakemli, açık erişimli bir dergidir.
Dergi, bilimsel öneme sahip yüksek kaliteli yayınlar yaparak bilime katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Bu amaçla, tarım bilimlerinde temel veya genişletilmiş arazi deneyimleriyle ilgili tüm alanlarda orijinal araştırma makaleleri, derlemeler, olgu sunumları ve editöre mektuplar yayınlanmaktadır.Official abbreviation: Selcuk J Agr Food Sci
E-ISSN: 2458-8377
Çevrimiçi erişilebilir bir dergidir. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences, daha önce başka bir yerde yayımlanmamış veya yayımlanmak üzere gönderilmemiş özgün veriler içeren makaleleri kabul eder. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences, başvuru kurallarına ve dergi kapsamına uygun bulduğu makaleleri bilimsel değerlendirme için alanında uzman en az iki hakeme gönderir. Bölüm editörleri ve yönetim kurulu üyeleri, uygunluğu tartıştıktan sonra hakemlerin her bir başvuru hakkındaki yorumlarını değerlendirir. Gönderilen tüm makaleler için nihai karar Baş Editör'e aittir.
Yayın Dili: İngilizce
Tam Metin Yayın Dili:
Dil: İngilizce
İngilizce ve Latin Alfabesiyle Yazılan İçerik:
• Makale Başlığı: İngilizce
• Yazar Adı: Türkçe (Latin Alfabesinde)
• Yazar Adresi: İngilizce (Latin Alfabesinde)
• Anahtar Kelimeler: İngilizce
• Kaynakça: İngilizce (Latin Alfabesinde)
Tam Metin: İngilizce (Latin Alfabesinde)
Makale Başvuruları
Gönderilen makaleler derginin amaç ve kapsamına uygun olmalıdır. Özgün, yayınlanmamış ve başka bir dergide değerlendirme sürecinde olmayan, her bir yazar tarafından içeriği ve gönderimi onaylanmış yazılar değerlendirmeye kabul edilir.
Okur Kitlesi
Hedef okuyucu kitlesi; tarımın her alanındaki meslek mensupları, uzmanlar, araştırmacılar, uzmanlık ve doktora öğrencileri yanı sıra bu alanla ilgili öğrencileridir. Sürekli mesleki gelişim ve araştırma kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlamayı hedefler.
Ücret Politikası
Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences, açık erişimli bir dergidir. Bu dergide yayınlanan tüm makalelere herkes çevrimiçi olarak ücretsiz olarak erişebilir. Herhangi bir abonelik veya gönderim ücreti yoktur. Dergide makale yayını ve makale süreçlerinin yürütülmesi ücrete tabi değildir. Dergiye gönderilen ya da yayın için kabul edilen makaleler için hiçbir ad altında işleme ücreti ya da gönderim ücreti alınmaz. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences, yayın politikaları gereği sponsorluk veya reklam kabul etmemektedir. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences tüm giderleri Selçuk Üniversitesi tarafından karşılanmaktadır.
Telif Hakkı
Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Dergisinde yayımlanan çalışmaların telif hakları yazarlarına aittir. Yazarlar gönderdikleri fikri eserin, Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences tarafından Creative Commons Atıf-Gayrı Ticari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0) lisansı ile yayımlamasına izin verirler.
Makalelerin Özgünlüğü
Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences, başka bir yerde yayınlanmış çalışmaları kabul etmemektedir.
Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.