BibTex RIS Kaynak Göster

Biyoaktif Bir Gıda Bileşeni L-Karnitin: Beslenme Ve Sağlık Açısından Önemi Ve Biyoyararlılığı

Yıl 2011, Cilt: 4 Sayı: 2, 97 - 102, 10.09.2011

Öz

L-karnitin lisin türevi, suda çözünebilen bir bileşiktir. Yağ asitlerinin mitokondriye taşınmasını sağlayarak, yağ asidi metabolizmasında önemli bir rol üstlenir aynı zamanda antioksidan aktiviteye sahiptir. L-karnitin vücutta endojen olarak sentezlendiği gibi eksojen olarak diyet ile sağlanır. Gıdalar ile alınan L-karnitin’in en zengin kaynakları kırmızı et ve süt ürünleridir. Bu derleme, gıdalarda bulunan L-karnitin’in biyoaktif bir bileşik olarak fizyolojik özellikleri, sınırlı sayıda bilginin olduğu biyoyayarlılığı ve gıda işleme yöntemlerinin L-karnitin içeriği üzerine etkisini araştıran çalışmaların incelenmesi ile hazırlanmıştır.

Yıl 2011, Cilt: 4 Sayı: 2, 97 - 102, 10.09.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Fen Bilimleri
Yazarlar

Özge Kurt

Sedef El

Yayımlanma Tarihi 10 Eylül 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 4 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kurt, Ö., & El, S. (2011). Biyoaktif Bir Gıda Bileşeni L-Karnitin: Beslenme Ve Sağlık Açısından Önemi Ve Biyoyararlılığı. TÜBAV Bilim Dergisi, 4(2), 97-102.
ISSN: 1308 - 4941