abstract
Bu ·Çalışmada, ·farklı azot forınlan·:.ve bölerek uygufamalarda i, artan
·arovseviyeleri ile;·şeker paiıcarinın kök..:govdesi :şeker ve yaprak verimleri ve
_,y . ,. . . · En yuksek •kök:..gövdesi ·verimini sağlayabilen ·awt seViyesi (doğal
•:optimm seviye); ·( l /2)x'.Vuygolrunadiı ·(yarısı- ekİin öncesi diğer yarrs{:•bitinci
< çapa ·ile birlikte) ::1'8 >kg N ida· olarak ·tesbit edilniiştit, Yetiştirief ·.aÇısından, ':ekonomik ·üretim için '.bu ai.ot seviyesinin '·I 6 ·kg N /da"ya ·ctuşoiiilınesi •üyglin
·;förtnlartndan ::daha ·etkili olduğu '·ve daha fazla•;toplariı ;üfün • ve' toplam gelir 1;sağl_ayabileceği befülenmiŞtir. : :En yüksek · Şeker verinıini ··sağlayab'Hecek 'azot 1 seviyesi (doğal :optimum ;seviye); ·yine ·(1/2)x2 \.iygulamaôa: :15 :kg N/dai olarak tesbit edilmiştir. Azot seviyesindeki artışa bağlı olarak şeker; oranindiiki ôüşüş, bölerek uygulamalarda , azot formlarına göre, daha belirgin olmuş; en az
|
düşüş (ıll)x,1;uygulamada', en 'fazJa·1 l/3)x3'. uygulamada ·ortaya'.çıkrtıiştır.'. Bn
yüksek yaprak veriminin, üre uygulandığında ve ( 1/3)x3 uygulamada 19 kg N /da azot seviyesinden sağlanabileceği belirlenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 7 Haziran 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1996 Cilt: 6 Sayı: 1 |
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi CC BY 4.0 lisanslıdır.