Akademik Et ve Süt Kurumu Dergisi,
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı,
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’nün bilimsel makalelerin yayımlandığı
ulusal ve
hakemli akademik bir dergisidir.
Yılda iki defa Türkçe olarak yayımlanmaktadır. Akademik Et ve Süt Kurumu Dergisi’nde, dünyada ve Türkiye’de
gıda,
tarım,
hayvancılık,
balıkçılık ve su ürünleri ile et ve süt sektörü temelinde
gıda hijyeni ve teknolojisi,
gıda güvenliği,
halk sağlığı, sağlıklı ve dengeli beslenme, beslenmenin önemi,
veteriner hekimliği bilimleri (anatomi, biyokimya, fizyoloji, histoloji, embriyoloji, veteriner hekimliği tarihi, deontoloji, farmakoloji ve toksikoloji, mikrobiyoloji, parazitoloji, patoloji, viroloji, cerrahi, doğum ve jinekoloji, iç hastalıkları, dölerme ve suni tohumlama, biyoistatistik, hayvan besleme ve beslenme hastalıkları, hayvan sağlığı ekonomisi ve işletmeciliği, zootekni), AR-GE çalışmaları ve kalite yönetim sistemleri, helal gıda ve bu kapsamlardaki eğitimin rolü alanında, başka bir yerde yayımlanmamış olan orijinal araştırmalar, olgu sunumları, kısa bildiriler, güncel ve davetli derlemeler ve editöre mektup türünde yazılar yayımlanır. Derleme şeklindeki yazılar; orijinal olması, en son yenilikleri içermesi, klasik bilgilerin tekrarı olmaması durumunda kabul edilir.