Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’ne makale önermek için bir zaman sınırlaması yoktur. Yılın herhangi bir ayında veya gününde dergiye makale önerebilirsiniz.
Anatolia:
Turizm Araştırmaları Dergisi, 1990 yılının Ocak ayında Anatolia: Turizm ve
Çevre Dergisi adıyla yayın faaliyetine başladı. Dergi, Türkiye’de turizm
alanında kuramsal, kavramsal ve uygulamalı çalışmalara yer vermektedir.
Derginin 1990-1997 yılları arasındaki yayın süreci, akademik içerikli bir
süreli yayın şeklinde olup, 1997 yılında hakem denetimli dergi olarak
yayımlanmaya başlandı. Halen hakemli denetimine açık dergi olma özelliğini
devam ettiren dergide, turizm ve yakın alanları olan konaklama, seyahat ve
yiyecek-içecek işletmeciliği başta olmak üzere; turizm disiplininin yakın ilgi
ve ilişki içerisinde olduğu dallarda hazırlanmış makaleler yayımlanmaktadır.
Dergiye önerilen her bir makale en az iki hakemin değerlendirilmesine sunulmaktadır; gerekli görüldüğünde İstatistik Editörünün incelemesine de başvurulabilmektedir. Dergiye gönderilecek makalelerin hazırlanması aşamasında "Yayın ve Yazım Kuralları"na özellikle uyulması yazarlardan beklenmektedir. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi"nde "Hakem-Denetimli Makaleler"in yanı sıra, alanında uzman akademisyenlerin üstlendiği "Rekreasyon Araştırmaları", "Gastronomi Araştırmaları", "Turist Rehberliği Araştırmaları", "Turizm Tarihi İncelemeleri", "Konferans Notları", "Kitap Tanıtımı" ve "Editöre Mektup" bölümlerine de yer verilmektedir. Söz konusu bölümlere yazı göndermek isteyenlerin ilgili bölüm editörüyle iletişime geçmeleri gerekmektedir.
Şu konularda hazırlanmış çalışmalar dergiye önerilebilir: Turizm; İşletme Yönetimi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Ekonomi, Yönetim, Pazarlama, Sosyoloji, Rekreasyon, Boş Zaman, Psikoloji, Coğrafya, İletişim, Çevre Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Finansman, Muhasebe, Arekoloji, Tarih, Hukuk, Planlama, Antropoloji, Siyasal Bilimler, Yiyecek-İçecek, Spor, Eğitim, Din, Mimarlık, Kamu Yönetimi, Şehir Planlama, Dilbilim, Sanat Tarihi, Tanıtım, Kadın Çalışmaları, Halkbilim, Ekonometri, Endüstri Mühendisliği, Tekstil, Doğa Tarihi, İstatistik, Biyoloji, Peyzaj Mühendisliği, Halk Sağlığı, Beslenme ve Diyetetik, Hidro-Klimatoloji, Çevre Tasarımı, Uluslararası İlişkiler, Sağlık İdaresi, Aile ve Tüketici Bilimleri, Maliye, Hidrojeoloji, Fizyoterapi, İç Mimarlık, Bilgisayar Mühendisliği, Ev Ekonomisi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Bölgesel Çalışmalar, Müzecilik, El Sanatları, Disiplinlerarası Çalışmalar. (Çalışmalarda konunun ve/veya uygulamasının turizm alanı veya sektörü ile ilgili olması önkoşulu aranır.)