Bülent ÇETİN; Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde Profesör olarak çalışmaktadır. Lisans ve Lisansüstü eğitimini Atatürk Üniversitesinde tamamlamıştır. Çalışma alanları probiyotik, starter ve patojenler gibi farklı özelliklerdeki mikroorganizmaların izolasyon tanı ve karakterizasyonu üzerinde yoğunlaşmıştır. Bu amaçla bakteri, maya, küf ve bakteriyofaj gibi farklı mikroorganizma grupları çalışılmıştır. Çalışmalarda ayrıca, elde edilen izolatlardan uygun özelliklerde bulunan suşları ile model gıdalarda starter kültür ve probiyotik ürünlerin üretimi gerçekleştirilmiş ve depolama sürecinde kalite özellikleri incelenmiştir.
Bülent ÇETİN; Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde Profesör olarak çalışmaktadır. Lisans ve Lisansüstü eğitimini Atatürk Üniversitesinde tamamlamıştır. Çalışma alanları probiyotik, starter ve patojenler gibi farklı özelliklerdeki mikroorganizmaların izolasyon tanı ve karakterizasyonu üzerinde yoğunlaşmıştır. Bu amaçla bakteri, maya, küf ve bakteriyofaj gibi farklı mikroorganizma grupları çalışılmıştır. Çalışmalarda ayrıca, elde edilen izolatlardan uygun özelliklerde bulunan suşları ile model gıdalarda starter kültür ve probiyotik ürünlerin üretimi gerçekleştirilmiş ve depolama sürecinde kalite özellikleri incelenmiştir.