BibTex RIS Kaynak Göster

The Effects of Different Applications in Tarhana Production on Product Qality (Turkish with English Abstract)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 5, - , 01.10.2001

Öz

In this research, production of tarhana was made with the different methods that reveal the effects of differences in tarhana production on quality and the necessary analyses were done on these products. Moreover, a new method which can be an alternative to traditional method was tested and also, creating new marketing opportunities were considered. Among the produced samples, according to the organoleptic analyses results that customers and producers are directly related, the most preferred sample is the one preserved by freezing and fermented with supplements of yoghurt and yeast.  

Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 5, - , 01.10.2001

Öz

Bu çalışmada tarhana üretimi farklılıklarının kaliteye etkilerini ortaya koyacak farklı reçetelerle yapılan ürünlerde, gerekli analizler yapılmıştır. Ayrıca klasik muhafaza yöntemine alternatif olabilecek yeni bir yöntem denenerek, geleneksel olan bu ürünümüze pazarlama olanakları yaratılması düşünülmüştür. Elde edilen örnekler içerisinde tüketicileri dolayısıyla da üreticileri doğrudan ilgilendiren duyusal değerlendirme sonuçlarına göre en çok beğeniyi yoğurt ve maya katkılı olarak fermentasyon işlemine uğratılan ve dondurularak muhafaza edilen örnek almıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ö. Utku Çopur Bu kişi benim

Duygu Göçmen Bu kişi benim

Canan Ece Tamer Bu kişi benim

Ozan Gürbüz

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Çopur, Ö. U. ., Göçmen, D. ., Tamer, C. E. ., Gürbüz, O. . (2001). Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi. Gıda, 26(5).
AMA Çopur ÖU, Göçmen D, Tamer CE, Gürbüz O. Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi. GIDA. Ekim 2001;26(5).
Chicago Çopur, Ö. Utku, Duygu Göçmen, Canan Ece Tamer, ve Ozan Gürbüz. “Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi”. Gıda 26, sy. 5 (Ekim 2001).
EndNote Çopur ÖU, Göçmen D, Tamer CE, Gürbüz O (01 Ekim 2001) Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi. Gıda 26 5
IEEE Ö. U. . Çopur, D. . Göçmen, C. E. . Tamer, ve O. . Gürbüz, “Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi”, GIDA, c. 26, sy. 5, 2001.
ISNAD Çopur, Ö. Utku vd. “Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi”. Gıda 26/5 (Ekim 2001).
JAMA Çopur ÖU, Göçmen D, Tamer CE, Gürbüz O. Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi. GIDA. 2001;26.
MLA Çopur, Ö. Utku vd. “Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi”. Gıda, c. 26, sy. 5, 2001.
Vancouver Çopur ÖU, Göçmen D, Tamer CE, Gürbüz O. Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi. GIDA. 2001;26(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/