BibTex RIS Kaynak Göster

Biogenic Amines in Wine (Turkish with English Abstract)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 2, - , 01.04.2002

Öz

Biogenic amines in wine occur from free amino acids depending on the bacterial activity. Biogenic amines which have lots of function in life activities, cause undesirable effects in organisms when they are consumed excessive amount. It had been thought that biogenic amines present in foods like cheese, fish and meat but according to research results, they also determined in fermented beverages like wine and beer. The aim of this article is to explain biogenic amin formation in wines, and inhibition factors. 

Şarapta Biyojen Aminler

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 2, - , 01.04.2002

Öz

Şarapta biyojen aminler, bakteriyel aktivite sonucu serbest aminoasitlerden meydana gelmektedir. Yaşamsal faaliyetlerde pek çok fonksiyona sahip olan biyojen aminler yüksek miktarda alındığında, organizmada istenmeyen etkilere sebep olmaktadır. Biyojen aminlerin uzun yıllar peynir, balık ve et gibi gıdalarda bulundukları düşünülmüş, ancak yapılan araştırmalarda şarap ve bira gibi fermente içeceklerde de bulunduğu ortaya konulmuştur. Bu derlemede şarapta biyojen aminlerin oluşumu ve sınırlayıcı faktörler üzerinde durulacaktır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ozan Gürbüz

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Gürbüz, O. . (2002). Şarapta Biyojen Aminler. Gıda, 27(2).
AMA Gürbüz O. Şarapta Biyojen Aminler. GIDA. Nisan 2002;27(2).
Chicago Gürbüz, Ozan. “Şarapta Biyojen Aminler”. Gıda 27, sy. 2 (Nisan 2002).
EndNote Gürbüz O (01 Nisan 2002) Şarapta Biyojen Aminler. Gıda 27 2
IEEE O. . Gürbüz, “Şarapta Biyojen Aminler”, GIDA, c. 27, sy. 2, 2002.
ISNAD Gürbüz, Ozan. “Şarapta Biyojen Aminler”. Gıda 27/2 (Nisan 2002).
JAMA Gürbüz O. Şarapta Biyojen Aminler. GIDA. 2002;27.
MLA Gürbüz, Ozan. “Şarapta Biyojen Aminler”. Gıda, c. 27, sy. 2, 2002.
Vancouver Gürbüz O. Şarapta Biyojen Aminler. GIDA. 2002;27(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/