Dr. Fikret Er, Anadolu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde İstatistik lisans derecesini aldıktan sonra University of Leeds, İngiltere’de Prof. John T. Kent ve Patrick D.L. Constable danışmanlığında doktorasını 1995-1999 yılları arasında istatistik alanında tamamlamıştır. Er, 1993-2013 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik bölümünde Araştırma görevlisi ve Yardımcı Doçent olarak görev yapmıştır. Er, 2013 yılında Açıköğretim Fakültesinde Doçent olarak görev yapmaya başlamıştır. Er, Kasım 2018'de Açıköğretim Fakültesi Yaygın Öğretim Bölümüne Profesör olarak atanmıştır. İstatistik, Veri madenciliği, R programlama ve grafiksel veri analizi konularında dersleri yürütmekle birlikte bu konularda basılı birçok eseri bulunmaktadır. Halen Anadolu Üniversitesi Veri Analitiği ve Yapay Zekâ araştırma biriminde çalışmalarına devam etmektedir.
ResearcherID: B-3724-2016 https://orcid.org/0000-0003-1579-2576
Scopus Author ID: 57056429500
İlkay YILMAZ, Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği yüksek lisans derecesini almıştır. İstanbul Aydın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği doktora eğitimini tamamlamıştır. Ulusal ve uluslararası gıda işletmelerinde planlama müdürü, proje müdürü, kalite ve üretim müdürü, satın alma müdürü olarak görev yapmıştır. Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde görevine devam etmektedir.
1985 tarihinde İstanbul Kadıköy’de doğmuştur.
İlköğrenimini 1991-1999 yılları arasında İstanbul-Pendik ilçesi ve Kocaeli-Değirmendere ilçesinde tamamlamıştır.
Balıkesir Edremit Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Mutfak Bölümünden ise 2003 yılında mezun olmuştur.
Daha sonra Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’ndan (Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi) lisans derecesini (2008),
yine aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilimdalından ise yüksek lisans derecesini (2011),
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilimdalından ise bilim doktoru unvanını (2018) almıştır.
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı içerisinde yer alan Turizm Bilim Alanından Nisan 2023 tarihinde Doçent unvanını almıştır.
2012-2021 yılları arasında Sinop Üniversitesinde görev yapmıştır.
2021 yılından itibaren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.
Yazarın gastronomi ve mutfak sanatları, yiyecek ve içecek yönetimi, turizm pazarlaması ve alternatif turizm konuları kapsamında ulusal ve uluslararası akademik yayınları bulunmaktadır.
Yasemin COŞKUN ERDOĞAN, 01.03.1981'de İzmir'de dünyaya geldi.İlk ve ortaokulu İzmir'de tamamlayan COŞKUN ERDOĞAN, 1999 yılında Şemikler Süper Lisesi'ni bitirdi. 2003 yılında ise Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi İşletme Bölümünü bitirdi. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Tezli Yüksek Lisansını ise 2006 yılında tamamlayan COŞKUN ERDOĞAN, 2013 yılında ise Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Doktora programından mezun olarak Doktora ünvanını aldı. 2004 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sultanhisar Meslek Yüksekokulunda öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlayan Coşkun Erdoğan, 2022 yılında Dr.Öğr.Üyesi olarak atanmıştır. 2024 yılında ise Doçent ünvanını alan COŞKUN ERDOĞAN, halen Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sultanhisar Meslek Yüksekokulu'nda görevine azimle ve kararlılıkla devam etmektedir.
I hold a Ph.D. in Food and Nutrition Policy and currently serve as the Director of Research Affairs and a member of the Research Council at the Iranian National Nutrition and Food Technology Research Institute (NNFTRI), Shahid Beheshti University of Medical Sciences. Additionally, I am an Assistant Professor in the Food and Nutrition Policy and Planning Research Department at NNFTRI. With several years of experience in food and nutrition security, I am also a board member of the Iranian Nutrition Society.
In 2017 and 2018, I served as the National Consultant for the Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) representation in Iran. My research interests encompass food and nutrition policy, food and nutrition security, policy integration in the food, nutrition, and health sectors, Sustainable Development Goals (SDGs), community nutrition, and food and nutrition economics.
Lisans 2004 - Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü
Yüksek Lisans - 2006 - Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat ABD
Doktora - 2019 - Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat ABD
Hemşirelik ve Beslenme Bölümü Beslenme ve Sağlık Eğitimi'nde akademisyen ve proje yöneticisiyim. Burada sosyal gastronomi, gıda yoksulluğu ve gıda ve öğünlerin yeşil dönüşümü hakkında eğitim ve araştırma yapıyorum. Hørgården yerleşim bölgesindeki Yeşil Sürdürülebilir Topluluklar projesinin proje yöneticisiyim. Burada gıda toplulukları ve sürdürülebilir öğünler de dahil olmak üzere sosyal gastronomi yöntemlerinin geliştirilmesi üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca, gıda profesyonelleri arasında sağlıklı ve iklim dostu öğünler için sürekli eğitimle ilgili bir projede ve yurtiçi ve yurtdışında sürdürülebilir yaşam tarzları, sağlık eşitsizliği ve gıda yoksulluğu çabalarıyla ilgili uluslararası projelerde proje yönetimi deneyimim var. Sürdürülebilirlik psikolojisi ve sağlık tanıtım modelleri kapsamında öğretim ve danışmanlık görevlerinde bulunuyorum. Kopenhag'daki Aalborg Üniversitesi'nden gıda, tarım, sürdürülebilirlik ve vatandaşlık konusunda okul-tarım iş birliği kapsamında Yemek Bilimi ve Halk Sağlığı Beslenmesi alanında doktora derecesi aldım. Roskilde Üniversitesi Merkezi'nden tech.soc. alanında yüksek lisans derecesine ve Uluslararası Çalışmalar (çevre ve kalkınma çalışmaları) alanında lisans derecesine sahibim. Araştırma ilgi alanlarım sürdürülebilirlik, sosyal gastronomi, gıda oluşumu, doğa ve çocuklar, yetişkinler ve etnik azınlıklar için sağlık teşvikidir ve diğer şeylerin yanı sıra okul bahçeleri ve refah, kent bahçeleri ve sağlık teşviki hakkında araştırmalar yaptım.
2018-2023 Doktora - Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği A.B.D.
2014-2017 Yükseklisans - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği A.B.D.
2002-2006 Lisans- Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği
Merve (Bakkal) Diyarbakırlı, 2011 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği programından mezun olmuştur. 2011-2012 yılları arasında Karabük Üniversitesi'nde İngilizce okutmanı olarak görev yapmış, 2012 yılından itibaren ise Anadolu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nda öğretim görevlisi olarak çalışmalarına devam etmektedir. CELTA ve TESOL öğretmenlik sertifikalarına sahip olan Diyarbakırlı, yüksek lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uzaktan Eğitim Anabilim Dalı'nda tamamlamış olup, aynı bölümde doktora çalışmalarını sürdürmektedir. Akademik ilgi alanları arasında yabancı dil olarak İngilizce öğretimi, öğretim tasarımı, program tasarımı ve yükseköğretimde kalite güvencesi konuları yer almaktadır.
R. Reha Durucasu lisans eğitimini Kütahya Dumlupınar üniversitesinde 2004 yılında; yüksek lisans eğitimlerini (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi) 2007 yılında tamamlamıştır. Pazarlama alanında doktorasını 2016 yılında tamamlayan R. Reha Durucasu; Nisan 2017 bu yana Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu akademik kadrosunda yer almaktadır. Mayıs 2019 itibarıyla dr. öğr. üyesi olan R. Reha Durucasu pazarlama alanında önlisans ve lisans düzeyinde birçok ders vermekte ve pazarlama alanında yüksek lisans tez danışmanlığı yapmaktadır. Pazarlama alanında yaptığı akademik çalışmalarının çoğunluğu dijital pazarlama üzerinedir. Ayrıca R. Reha Durucasu 2017'den bu yana Erasmus+ koordinatörlüğü ile Marketing Anadolu öğrenci kulübünün danışmanlığını yürütmektedir.
Kadro Bilgileri
Görev Birimi
Turizm Fakültesi / Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği Bölümü / Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği Abd
Kadro Birimi
Turizm Fakültesi / Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği Bölümü / Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği Abd
Öğrenim Bilgileri
Lisans
Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Turizm İşletmeciliği Eğitimi 1996
Yüksek Lisans
Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı 1998
Doktora
Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Eğitimi Anabilim Dalı 2004
Akademik Unvanlar
2020 - Devam EdiyorProf. Dr.
Anadolu Üniversitesi, İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ, İŞLETME BÖLÜMÜ (İİBF)
2013 - 2020Doç. Dr.
Anadolu Üniversitesi, İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ, İŞLETME BÖLÜMÜ (İİBF)
2005 - 2013Yrd. Doç. Dr.
Anadolu Üniversitesi, İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ, İŞLETME BÖLÜMÜ (İİBF)
1997 - 2005Araştırma Görevlisi
Anadolu Üniversitesi, İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ, İŞLETME BÖLÜMÜ (İİBF)
Kurum Bilgileri: İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü, Muhasebe Ve Finansman
Anadolu Üniversitesi Mesleki Eğitim ve Uygulama Dergisi (ANAMEUD)'nde yayınlanan makaleler, Creative Commons Atıf-Gayriticari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC 4.0) ile lisanslanmıştır.
Bilimsel araştırmaları kamuya ücretsiz sunmanın bilginin küresel paylaşımını artıracağı ilkesini benimseyen dergi, tüm içeriğine anında açık erişim sağlamaktadır. Makalelerdeki fikir ve görüşlerin sorumluluğu sadece yazarlarına ait olup Anadolu Üniversitesi Mesleki Eğitim ve Uygulama Dergisi (ANAMEUD)'nin görüşlerini yansıtmazlar.